Matematik
Lidt hjælp til beregning af højden på et tårn
08. december 2005 af
andreas55 (Slettet)
Hey! Skal beregne højden på et tårn, men det er entlig bare et 3kantsspørgsmål hvor jeg kender de 3 vinkler
(90 som er vinklen mellem tårnet og jorden,
33 som er vinklen fra de 20 meters afstand og den linje der går og til tårnet
og 57 grader som er vinklen mellem toppen af tårnet og den linje der går skråt ned. Jeg kender afstanden til tårnet dvs, "bunden" af trekanten som er 20..
Mit spørgsmål til jer er så hvordan finder jeg de 2 sidste længder, ved hjælp af sinus( og cosinus)?
(90 som er vinklen mellem tårnet og jorden,
33 som er vinklen fra de 20 meters afstand og den linje der går og til tårnet
og 57 grader som er vinklen mellem toppen af tårnet og den linje der går skråt ned. Jeg kender afstanden til tårnet dvs, "bunden" af trekanten som er 20..
Mit spørgsmål til jer er så hvordan finder jeg de 2 sidste længder, ved hjælp af sinus( og cosinus)?
Svar #1
08. december 2005 af andreas55 (Slettet)
http://peecee.dk/?id=22115
Et billede af min trekant da det måske kan være svært at se det får sig!
Et billede af min trekant da det måske kan være svært at se det får sig!
Svar #2
08. december 2005 af km55 (Slettet)
Hej
Du skal bruge sinusrelationerne.
Hvis vi kalder vinklerne A=33, B=57 og C=90 grader.
a, b (b=20), og c er de modstående sider.
a=højden af tårnet:
a/sinA=b/sinB
a=(b*sinA)/sinB
a=(20*sin(33))/sin(57)
Den skrå (hypotenusen)
c^2=a^2+b^2
c=kvadratrod(a^2+b^2)
Mvh.
¤km55¤
Du skal bruge sinusrelationerne.
Hvis vi kalder vinklerne A=33, B=57 og C=90 grader.
a, b (b=20), og c er de modstående sider.
a=højden af tårnet:
a/sinA=b/sinB
a=(b*sinA)/sinB
a=(20*sin(33))/sin(57)
Den skrå (hypotenusen)
c^2=a^2+b^2
c=kvadratrod(a^2+b^2)
Mvh.
¤km55¤
Skriv et svar til: Lidt hjælp til beregning af højden på et tårn
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
