Matematik

bestem asymptote

10. december 2005 af Stine pigen (Slettet)
Hej med jer

Hvordan bestemmer man asymptoten for
f(x)=4x+1+e^-x x>0

Vil meget gerne have hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2005 af lany (Slettet)

Du skal lede efter en skrå asymptote, du skal se hvad der sker med funktionsværdierne, når x går mod plus eller minus uendelig. Husk på, at a^-x=1/e^x.

I din bog står der formentlig noget om grænseværdier osv - det er det, du skal have fat i. Se hvad du kan gøre, så kan du få mere hjælp senere hvis du får brug for det.



Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2005 af lany (Slettet)

Hov, der skulle stå: e^-x=1/e^x

Svar #3
10. december 2005 af Stine pigen (Slettet)

ok, men jeg har stadig lidt svært ved det. Men når 1 bliver divideret med x som er meget stort bliver det meget tæt på nul.

hmm


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2005 af lany (Slettet)

Nemlig, dvs. e^-x -> 0 for x-> uendelig

Dvs.

f(x)=4x+1+e^-x -> 4x+1+0 for x-> uendelig

Dette betyder, at linjen med ligningen y=4x+1 er skrå asymptote til f.

Der er lidt forskellige måder at skrive ovenstående på afhængig af hvilken bog, man bruger, så jeg håber, den måde jeg har benyttet giver mening.

Svar #5
10. december 2005 af Stine pigen (Slettet)

jamendet er også på den måde vi har lært det, det er bare længe siden vi sidst har haft noget om det.. men jeg kan sq godt følge med havd du skriver tusind tak for hjælpen :o)

Skriv et svar til: bestem asymptote

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.