Matematik

bestemme en ligning for tangenten..

11. december 2005 af kamillamni (Slettet)
Ku meget godt tænke mig noget hjælp til denne opg:
den går ud på at man har funktionen
f(x)=x^1,5
os så skal man bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet
P(1,f(1))

Så er det lige jeg tænker hva sker der her..? ku godt bruge lidt hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Find f'(x)
Og så f'(1)
Så bruger du formlen
y-f(1)=f'(1)(x-1)
og isolerer y

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2005 af sumidumi (Slettet)

Du skal finde mærke f af f(x), altså differncial koefficienten:

f'(x)=1,5x^1,5-1<=>f'(x)=1,5x^0,5

så løser du f'(1) da du så for hældningen af tangenten i punktet 1, 1 fordi det er x værdien.

så indsætter du i tangentens ligning:
y = f'(1)*(x-1)+f(1)




Svar #3
11. december 2005 af kamillamni (Slettet)

er fuldstændig væk idag, ka ikk huske hvordan man finder f'(1)??
omg... please hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Har du fundet f'(x)? Ja den skrev sumidumi kan jeg se. Så indsætter du bare 1 på x's plads, så får du det tal du skal bruge. :)

Svar #5
11. december 2005 af kamillamni (Slettet)

så man siger bare 1,5*1^0,5 ?

Svar #6
11. december 2005 af kamillamni (Slettet)

det gir så 1,5... hvor ska man så sætte det ind henne?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

jeps

Svar #8
11. december 2005 af kamillamni (Slettet)

Hvad er det så man skal sætte ind i tangentens ligning:
y = f'(1)*(x-1)+f(1) ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

y=1,5(x-1)+1
y=1,5x-0,5 <- dette er så tangentens ligning

Svar #10
11. december 2005 af kamillamni (Slettet)

jubii.. tak:)
nu mangler jeg bare at få min aflevering skrevet ind... :s

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

:)

Skriv et svar til: bestemme en ligning for tangenten..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.