Matematik
En Opgave Mere:) Beregn Længden AC Og BC?
11. december 2005 af
Denise23 (Slettet)
I en firkant ABCD er vinkel A=47,19 grader og vinkel d= 82.12 grader og endvidere er AD= 6, 117, AB= 5,238 og CD=3,277.
Beregn længden er diagonalen AC og siden BC....
Ved godt det er lidt besværligt at hjlæpe mig med ligefrem trekanter herinde... Men er der nogen der kan give et fingerpeg til hvordan jeg lige kan starte..?
Beregn længden er diagonalen AC og siden BC....
Ved godt det er lidt besværligt at hjlæpe mig med ligefrem trekanter herinde... Men er der nogen der kan give et fingerpeg til hvordan jeg lige kan starte..?
Svar #1
12. december 2005 af iB (Slettet)
Hvis du kigger på trekant ACD, så kender du her 3 ting: AD, CD og vinklen i D. Dermed kan du bruge cosinusrelationen til at finde AC.
For at finde BC, bliver du nok nød til at finde vinkel DAC. Derfra kan du finde vinkel BAC, og så har du dine 3 ting til trekant ABC.
-Som du selv siger, er det enkelt med trekanter uden at kunne tegne dem, så spørg gerne igen.
For at finde BC, bliver du nok nød til at finde vinkel DAC. Derfra kan du finde vinkel BAC, og så har du dine 3 ting til trekant ABC.
-Som du selv siger, er det enkelt med trekanter uden at kunne tegne dem, så spørg gerne igen.
Skriv et svar til: En Opgave Mere:) Beregn Længden AC Og BC?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
