Fysik
rettelse af nogle e´nkelte opgaver...
13. december 2005 af
ASLAK (Slettet)
a)
solens radius = 695990000 m
overfladen af en kugle er = 4*pi*r^2
solens overflade m^2 er så:
O=4*pi*695990000m= 6,08*10^18 m^2
b) Solens overfaldetemperatur er = 5770 K
Udstråling i W/m^2 fra et legeme med temperatur T er: 5,67*10^-8*T^4
Udstråling pr. kvadratmeter er så:
P=5,67*10^-8*5770^4 K= 62847254,7 (men havd er enhed??)
c) Samlet udstråling:
6,08*10^8*6,28*10^7= 3,82*10^26 (ja så er det enhed igen, som jeg ikke ved??)
d) Afstanden fra Jorden til Solen er=1,495*10^11m
men spørgsmålet er så hvordan beregner man stråling (w/m^3) i jordens afstand fra Solen??
e) Jordens radius er=6,378*10^6m
og i denne opgave skal man beregne tværsnitsareal af jordens skygge.???
håber at der er noegn som lige har tid til at rette mine opgaver...og dem jeg ikke kan finde ud af ....lige giver et par hints til hvordan man laver dem....
på forhånd tak:)
solens radius = 695990000 m
overfladen af en kugle er = 4*pi*r^2
solens overflade m^2 er så:
O=4*pi*695990000m= 6,08*10^18 m^2
b) Solens overfaldetemperatur er = 5770 K
Udstråling i W/m^2 fra et legeme med temperatur T er: 5,67*10^-8*T^4
Udstråling pr. kvadratmeter er så:
P=5,67*10^-8*5770^4 K= 62847254,7 (men havd er enhed??)
c) Samlet udstråling:
6,08*10^8*6,28*10^7= 3,82*10^26 (ja så er det enhed igen, som jeg ikke ved??)
d) Afstanden fra Jorden til Solen er=1,495*10^11m
men spørgsmålet er så hvordan beregner man stråling (w/m^3) i jordens afstand fra Solen??
e) Jordens radius er=6,378*10^6m
og i denne opgave skal man beregne tværsnitsareal af jordens skygge.???
håber at der er noegn som lige har tid til at rette mine opgaver...og dem jeg ikke kan finde ud af ....lige giver et par hints til hvordan man laver dem....
på forhånd tak:)
Skriv et svar til: rettelse af nogle e´nkelte opgaver...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
