Matematik

Beskrive Punktmængde?

15. december 2005 af micpet (Slettet)
Hey!

Jeg har fået stillet følgende opgave:
Beskriv punktmængden:
{(x,y,z)|x^2 +(y-2)^2+(z+3)^2=0}

Normalt plejer man at angive punktmængden, men hvordan beskriver jeg den?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2005 af Epsilon (Slettet)

Du skal såmænd blot i ord beskrive den punktmængde, som ligningen

x^2 + (y-2)^2 + (z+3)^2 = 0

fremstiller.

//Epsilon

Svar #2
15. december 2005 af micpet (Slettet)

Øh jah, og hvad er det så den beskriver? Noget med at jeg sætter hvert enkelt led = 0 og ser på løsningen af det?

Tak for det hurtige svar :)

Svar #3
15. december 2005 af micpet (Slettet)

Hm jeg kommer så frem til at:

Jeg deler ligningen op i x^2 = 0 , (y-2)^2 = 0 og (z-3)^2 = 0...

Så får jeg jo at x =0 , y= 2 og at z= -3 , vil det så sige at min
punktmængde beskriver vektoren (0,2,-3) eller vil det sige at den
beskriver den flade som y og z aksen danner med hinanden indenfor 2,-3
?

Ved ik hvordan det ellers skal forstås.. ?!
Anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
Den givne punktmængde,

{(x,y,z)|x^2 + (y-2)^2 + (z+3)^2 = 0}

er præcis punktet (0,2,-3), thi ingen andre punkter opfylder ligningen; summen af tre kvadratled er 0 præcis, hvis hvert af leddene er 0.

//Epsilon

Skriv et svar til: Beskrive Punktmængde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.