Fysik
F-luft = k * v hva hedder k?
17. december 2005 af
søren999 (Slettet)
jeg mangler bare lige navnet på konstanten der findes i formlen for luftmodstand:
F = k * v..
F = k * v..
Svar #1
17. december 2005 af diddi-doo (Slettet)
proportionalitetskonstanten k, mener jeg ikke hedder noget...er jo afhængig af formen og størrelsen af objektet, og luftens beskaffenhed...og jeg mener ikke at den har noget "navn"...mere "rigtigt" ville det måske være at bruge f=Dv(2) - (i anden!) - Men det kommer selvfølgelig an på hvad du regner på og hvilke antagelser du gør dig...
Svar #2
17. december 2005 af søren999 (Slettet)
okay tak - jeg ser på laminar luftmodstand og ikke turbulent, derfor kun v og ikke v^2...
Svar #3
18. december 2005 af fixer (Slettet)
#2
Det er ikke skelnen mellem laminar og turbulent strømning, der er afgørende for gyldigheden af formlerne.
Luftmodstanden er proportional med hastigheden i Stoke's strømninger, altså strømninger med meget små Reynoldstal. Læs mere i et tidligere indlæg her:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=137843&h
Det er ikke skelnen mellem laminar og turbulent strømning, der er afgørende for gyldigheden af formlerne.
Luftmodstanden er proportional med hastigheden i Stoke's strømninger, altså strømninger med meget små Reynoldstal. Læs mere i et tidligere indlæg her:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=137843&h
Skriv et svar til: F-luft = k * v hva hedder k?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
