Matematik

ligning m. 2 ubendte

17. december 2005 af ReeZerh (Slettet)
Hey gutter og gutinder.
Nu har jeg siddet og knoklet på denne lingning med 2 ubekendte, og kan ikke rigtig finde ud af om det jeg gør er rigtigt. men nu må i få lov at kigge- håber i vil give jer tid til at kigge

1=s*2436+t*229

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvad er det så lige du gerne vil have os det? Skal vi bare kigge på ligningen?

Svar #2
17. december 2005 af ReeZerh (Slettet)

uhh- gerne en løsning, hvis det er muligt

Svar #3
17. december 2005 af ReeZerh (Slettet)

det er ligesom om, lige meget hvad jeg gør, så kommer "t" til at være negativ. men det er måske resultatet

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Der gælder, at

s = (1-229t)/2436

t = (1-2436s)/229

Svar #5
17. december 2005 af ReeZerh (Slettet)

yes det er det samme jeg har fået... men tror det er i næste omgang problemet kommer.
For så sætter jeg formlen for s ind i den føste ligning hvor t skal isoleres
hvad får i den til?

1=((1-229t)/2436)*2436+t*229

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Det giver ikke nogen mening, for du har jo én ligning med to ubekendte.

Svar #7
17. december 2005 af ReeZerh (Slettet)

nej nu har jeg jo en ligning med 1 ubekendt

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. december 2005 af mowila (Slettet)

normalt kan én ligning med to ubekendte da ikke løses, kan det?

SKal der ikke bruges TO ligninger..?
Ellers giver det da ingen mening

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Jamen det er jo fordi du har løst ligningen én gang, og så indsætter du løsningen i ligningen selv -- det giver ingen mening.

#8:
Jo, i hvert tilfælde hvis man søger en entydig løsning.

Svar #10
17. december 2005 af ReeZerh (Slettet)

Well, jeg skal finde ud af hvad de hver især giver. altså hvad s og hvad t bliver.

Svar #11
17. december 2005 af ReeZerh (Slettet)

men altså... hvis i kan hjælpe mig med at isolere t i denne
1=((1-229t)/2436)*2436+t*229

så vil det være en stor hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. december 2005 af allan_sim

#11.
Den vil så bare ende med 1=1.

Du kan ikke isolere både s og t med blot én ligning. Det kræver to forskellige ligninger, som flere andre har påpeget.

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#11:
Læs dog hvad jeg skriver! Det er meningsløst, for t'erne på højresiden af ligningen i #11 går ud med hinanden, så t kan antage en hvilken som helst værdi -- ergo er der INGEN entydig løsning.

Svar #14
17. december 2005 af ReeZerh (Slettet)

#12, du siger at man ikke kan isolere t i ovenstående ligning?
hehe, bliver nødt til at stå lidt fast ved den her metode ;)

Svar #15
17. december 2005 af ReeZerh (Slettet)

Dominik prøv lige at slap lidt af... jeg har siddet og feset rundt i den her opgave i rimeligt lang tid nu, kan godt være jeg er lidt fortåget oveni hovedet. Men nu ved du det.

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#14:
Man kan naturligvis godt isolere både s og t i ligningen, det er jo gjort i #4, men det deres menes i #12 er selvfølgelig, at man ikke kan udtrykke s og t entydigt anderledes end det er nævnt i #4.

Brugbart svar (0)

Svar #17
17. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#15:
Jeg vil (sgu) ikke slappe af, for alt det kræver er bare at du læser hvad jeg skriver! Andet skal der faktisk ikke til!

Svar #18
17. december 2005 af ReeZerh (Slettet)

men jo kan godt se det nu.... kan bare ikke forstå- for så er der sq gjort noget galt i beregningerne før det...
Så så stopper vi her

Svar #19
17. december 2005 af ReeZerh (Slettet)

flot

Skriv et svar til: ligning m. 2 ubendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.