Matematik
en der vil tjekke et resultat...
18. december 2005 af
Pusser_kh (Slettet)
En funktion er givet ved f(x)= x^2+ 2/x
Bestem f'(x)
F'(x)= 2x - 2/x^2
(så er der noget med monotoniforhold, tror jeg har fået det rigtigt)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))
f(2) findes:
f(2)= 2^2 + 2/2 = 5
f'(2) findes:
f'(x)= 2x - 2/x^2
f'(2)= 2*2 - 2/2^2 =3,5
formlen for tangenten:
y= 3,5(x-2)+ 5
y= 3,5x - 7 +5
y= 3,5x-2
er der forkert eller rigtigt???
En funktion er givet ved f(x)= x^2+ 2/x
Bestem f'(x)
F'(x)= 2x - 2/x^2
(så er der noget med monotoniforhold, tror jeg har fået det rigtigt)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))
f(2) findes:
f(2)= 2^2 + 2/2 = 5
f'(2) findes:
f'(x)= 2x - 2/x^2
f'(2)= 2*2 - 2/2^2 =3,5
formlen for tangenten:
y= 3,5(x-2)+ 5
y= 3,5x - 7 +5
y= 3,5x-2
er der forkert eller rigtigt???
Svar #1
18. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Nu har du efterhånden postet dette indlæg i en hel del indlæg -- hold venligst op med det!
Det er korrekt, dog kan du lige så godt regne eksakt, således at du får følgende tangentligning:
y = 7/2*x-2
Det er korrekt, dog kan du lige så godt regne eksakt, således at du får følgende tangentligning:
y = 7/2*x-2
Skriv et svar til: en der vil tjekke et resultat...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
