Matematik
Matematik! (Jens og Peter)
11. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Her er en lille opgave om Jens og Peter! Jeg vil bare hører hvad folk siger til mit facit.!? På forhånd tak!:
Jens og Peter har haft et job i ferien og tilsammen tjent 12.600 kr.
Hvor meget har hver af dem tjent, når Peter har tjent dobbelt så meget som Jens?
Opgaven skal løses ved hjælp af en ligning.
Mit forslag til opgaven!
J = Penge Jens har tjent
12.600/3 = J
J = 4.200
P = Penge Peter har tjent
P = 12.600 - J <=> P = 8.400
Jens og Peter har haft et job i ferien og tilsammen tjent 12.600 kr.
Hvor meget har hver af dem tjent, når Peter har tjent dobbelt så meget som Jens?
Opgaven skal løses ved hjælp af en ligning.
Mit forslag til opgaven!
J = Penge Jens har tjent
12.600/3 = J
J = 4.200
P = Penge Peter har tjent
P = 12.600 - J <=> P = 8.400
Svar #1
11. november 2003 af SP anonym (Slettet)
J har tjent x penge
P har tjent 2x penge
Altså: 3x = 12.600 <=> x = 4.200
J har så tjent 4.200kr
P har tjent 2*4.200kr = 8.400
Ergo dine udregninger er rigtige
P har tjent 2x penge
Altså: 3x = 12.600 <=> x = 4.200
J har så tjent 4.200kr
P har tjent 2*4.200kr = 8.400
Ergo dine udregninger er rigtige
Skriv et svar til: Matematik! (Jens og Peter)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
