Matematik
h udtrykt ved p
09. januar 2006 af
HJÆLP!!! (Slettet)
i stratosfæren gælder med god tilnærmelse følgende sammenhæng mellem trykket p (målt i mb) og højden h (målt i km):
p=226*e^-0.157(h-11)
bestem h udtrykt ved p.
er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave.
p=226*e^-0.157(h-11)
bestem h udtrykt ved p.
er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave.
Svar #1
09. januar 2006 af Waterhouse (Slettet)
Hvis du mener:
p = 226*e^(-0.157*(h-11))
Så:
p = 226*e^(-0.157*(h-11))
<=>
p/226 = e^(-0.157*(h-11))
<=>
ln(p/226) = -0.157*(h-11)
<=>
ln(p/226)/-0.157 = h-11
Fortsæt selv. :P
p = 226*e^(-0.157*(h-11))
Så:
p = 226*e^(-0.157*(h-11))
<=>
p/226 = e^(-0.157*(h-11))
<=>
ln(p/226) = -0.157*(h-11)
<=>
ln(p/226)/-0.157 = h-11
Fortsæt selv. :P
Skriv et svar til: h udtrykt ved p
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
