Matematik

hastighed...

22. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
Hej... Har en opgave her:
En dreng cykler på en cykel uden nogen anden modstand end luftens. Jeg har en funktion der beskriver v som funktion af tiden. Jeg har fundet ud af hvor lang tid der går før ham kører 1 m/s og skal nu finde ud af hvor langt han da er kørt. Umiddelbart er det bare at sige afstand=hastighed*tid men da hastigheden har ændret sig er jeg ret forvirret.

Hvad nu ? skal jeg gange funktionen igennem med variablen eller??

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2003 af MarieBS (Slettet)

Da v(t) = s'(t) kan du integrere v(t) og få en funktion der angiver stedet som funktion af tiden. Så er det bare at sætte den tid du har fundet ind i forskriften.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2003 af MarieBS (Slettet)

Og dog... Det er måske at skyde spurve med kanoner. Især hvis du ikke har lært at integrere ;)

Er hastigheden en lineær funktion af tiden? I så fald kan du jo finde arealet under grafen ved en geometrisk betragtning og trekantsberegning.

Svar #3
23. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

øhm... hvorfor skulle jeg ikke ha lært at integrere? hmm... nå men hvad jeg ikke har opgivet er at det hele starter med en differentialligning dv/dt... ved ikke om det hjælper. Det er ikke en lineær funk.

Mit problem er snarere at forstå hvorfor v(t)= s'(t)... er det bare at hvis man skal finde stedet man er nået til tar man hvor hurtigt man kører i hvor lang tid... og så er v(t) self hældningen... jah det lyder som noget min lærer ku strikke sammen... tror jeg har fanget princippet... tak...

Svar #4
23. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

Arj... jeg er nødt til at be om lidt hjælp her igen... havde regnet hele opgaven så det gav mening men er pludselig blevet i tvivl om jeg i starten har integreret forkert...
eller nej det er jeg ret sikker på at jeg har.

dv/dt= -A*v^2 hvor A er en kendt konstant og V(0)=Vo.
Sepparerer men ender med at få
v(t)=(At+vo^-1)^-1
... problemet er at det er en stigende funktion og da det er hastiheden den beskriver giver det jo ingen mening...

Svar #5
24. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

kunne virkelig godt bruge en der gad at se her...

Skriv et svar til: hastighed...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.