Matematik

Hjælp til nem vektor opgave

11. januar 2006 af Mester101 (Slettet)
Jeg er kørt helt død i det her..

Om vektorerne a og b vides, at 2vektora - 3vektorb = (o,-17) og vektora + 4vektorb = (11,19). Find koordinaterne til vektor a og vektor b ???

opgaven er fra MAT 3 bogen (et årig A niveau) opgave 531.

:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2006 af frodo (Slettet)

a=(a1, a2) b=(b1, b2)

2a-3b=(0,17) <=> 2*a1-3*b1=0 OG 2*a2-3*b2=-17
samme måde med den anden, og du har nu fire ligninger med fire ubekendte, som kan løses..

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2006 af frodo (Slettet)

som naturligvis kan betragtes som 2 gange "2 ligninger med to ubekendte"

Svar #3
11. januar 2006 af Mester101 (Slettet)

Altså, så "de 4 ligninger med 4 ubekendte"..skal løses 2 og 2 sammen, sætvis, og så "samler" man dem derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2006 af frodo (Slettet)

eksempel:

2*a1-3*b1=0 OG a1 + 4*b1= 11

ud af disse to ligninger med to ubekendte kan du finde a1 og b1

på samme måde kan du gøre med a2 og b2

Skriv et svar til: Hjælp til nem vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.