Kemi
VOLUMEN!
11. januar 2006 af
V4 (Slettet)
Det er sådan at jeg skal svare på følgende spg.
"Beregn volumen i liter af dannede gasser i det største glas."
Det største glas er 900mL.
Processen jeg skal fokusere på er
CH3(CH2)16COOH + 26 O2 → 18 CO2 + 18 H2O
Altså dette er en afstemning af reaktionen ml. stearinsyre og O2.
Ud fra reaktions ligningen ses det at, for hver O2 mol der dannes, dannes der 18/26 co2 og h20 moler.
Udregningen.
Først fandt jeg oxygenindholdet i glasset (21 %) ved at sige.
900 mL gange 0,21 = 189ml
Derefter tog jeg 189ml og fandt co2 andelen ved at sige.
189ml gange med 18/26 = 145,385 ml
Heraf ses at der er blevet dannet 334,385 ml gasser
kan man gøre det på denne måde?..:) Please svar;)
Det er sådan at jeg skal svare på følgende spg.
"Beregn volumen i liter af dannede gasser i det største glas."
Det største glas er 900mL.
Processen jeg skal fokusere på er
CH3(CH2)16COOH + 26 O2 → 18 CO2 + 18 H2O
Altså dette er en afstemning af reaktionen ml. stearinsyre og O2.
Ud fra reaktions ligningen ses det at, for hver O2 mol der dannes, dannes der 18/26 co2 og h20 moler.
Udregningen.
Først fandt jeg oxygenindholdet i glasset (21 %) ved at sige.
900 mL gange 0,21 = 189ml
Derefter tog jeg 189ml og fandt co2 andelen ved at sige.
189ml gange med 18/26 = 145,385 ml
Heraf ses at der er blevet dannet 334,385 ml gasser
kan man gøre det på denne måde?..:) Please svar;)
Svar #1
12. januar 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Ja det kan man godt forudsat at vanddamp ikke fortættes til flydende vand. For så er det jo kun CO2 som bidrager til volumen.
Skriv et svar til: VOLUMEN!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
