Matematik
Cirkler! Koordinatsæt
11. januar 2006 af
pinilles (Slettet)
Nogen der kan hjælpe??
En cirkel har radius 13 og centrum i punktet C(4,-3)
-Først skal jeg bestemme en ligning, som jeg får til (x-4)^2 + (y+3)^2 = 169
Cirklen har to tangenter, som er parallelle med voktoren vektor v = (12,5)
-Beregn koordinatsættet til hvert af røringspunkterne for de to tangenter?
På forhånd tak :)
En cirkel har radius 13 og centrum i punktet C(4,-3)
-Først skal jeg bestemme en ligning, som jeg får til (x-4)^2 + (y+3)^2 = 169
Cirklen har to tangenter, som er parallelle med voktoren vektor v = (12,5)
-Beregn koordinatsættet til hvert af røringspunkterne for de to tangenter?
På forhånd tak :)
Svar #1
11. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Hint: Benyt det faktum, at v er tangentvektor til cirklen.
Skriv et svar til: Cirkler! Koordinatsæt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
