Matematik

Løsning af ligning

12. januar 2006 af MortenJA (Slettet)
Lige på:

f(x) = 2x + 1
g(x) = x^2 + x - 3

Løsning ligningen f(x) = g(x)

Jeg har prøvet at regne den ud, men skæringspunkterne passer ikke med mine grafer. Mine udregninger er følgende:

2x + 1 = x^2 + x - 3
2x + 1 - (x^2 + x - 3) = 0
2x + 1 - x^2 - x + 3 = 0
-x^2 - x + 4 = 0

Derefter har jeg regnet d ud:
d = 1 - 4 * (-1) * 4 = 17

Sat ind i nulpunktsformlen:
x = (1 -+ sqrt(17))/-2 =
x1 = -2.5615
x2 = 1,5615


Da jeg ikke har arbejdet så meget med området, så kan det godt være at jeg har grebet opgaven forkert an :) Håber I vil hjælpe mig videre.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2006 af machoman (Slettet)

Det er fordi du har en lille fejl i dine udregninger:

2x + 1 - (x^2 + x - 3) = 0

x^2 + x + 4 = 0

prøv så igen:)

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2006 af *pernille* (Slettet)

Så vidt jeg kan se er der sket en lille fortegnsfejl, idet:
x1 = 2,56...
x2 = -1,56...

Svar #3
12. januar 2006 af MortenJA (Slettet)

Mange tak for svarene, det hjalp en del :)

Men er kommet til at se, at Graph siger x skal være ca. .,34 og ikke .,56. Hvad kan det skyldes? Min TI-84 siger det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2006 af machoman (Slettet)

På min lommeregner for jeg skræingspunkterne til:

-1,56 og 2,56 altså præcis det samme som du har fundet frem til via dine udregninger...

Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.