Fysik

Hjælp til opgave om aktivitet

13. januar 2006 af kraka (Slettet)
Jeg har en opgave jeg har siddet med i et par timer nu, og jeg kan simpelthen ikke gennemskue den:

"En radioaktiv kilde indeholder 1,0 mg Cs-137. Cs-137 er ßminus-aktivt. Herved dannes Ba-137 i en exiteret tilstand, som vi betegner som Ba*-137. Halveringstiden for Cs-137 er er 30 år.

a) Opskriv et reaktionsskema

b) Hvor stor er ßminus-aktiviteten for denne kilde?

Ba-137 henfalder til grundtilstanden under udsendelse af gammastråling (T1/2=156 sek)

I kilden vil der indstille sig en ligevægt mellem dannelse og henfald af Ba*-137

c) bestem antallet af Ba*-kerner i kilden"

Opgave a) har jeg lavet, men opgaverne b og c kan jeg ikke finde ud af. Jeg synes dette er lige lovligt svært (går kun i 1.g)
Jeg ved heller ikke hvilken bog opgaven er fra (vi har fået et kopiark af vores lærer), men har prøvet at gengive den så godt jeg kunne..
Er der nogle der vil give et par tips/formler så jeg kan komme videre?

Svar #1
13. januar 2006 af kraka (Slettet)

Er der slet ingen der kan hjælpe? Jeg sidder virkelig fast, og det ville være meget dejligt hvis der var nogen der kunne give et lille hint.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2006 af 150972 (Slettet)

B) k=ln2/t½ , A = A0 * e^k*t½

A = 2,0 * 10^-3

C) N=(A*t½)/ln2

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2010 af Ramsgaard (Slettet)

@ 150972

Kunne du eventuelt uddybe? Jeg sidder med samme opgave, og er helt lost :)
Eventuelt give en step-by-step guide :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:henfald_3.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2010 af mathon

to steder er link-et skæmmet af forkert enhed

enheden Pa skal naturligvis være Bq - sorry


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.