Matematik

Besværlig ligning

18. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Jeg er ved at regne en opgave fra bogen ,Eksamensopgaver i matematik HF tilvalg. Opgave 1.44 volder mig dog en del problemer.
opg. Tøndens rumfang V er bestemt ved
V = Pi*h/15 (2D2 + dD + 3/4d2 )
(hvor 2D og 3/4d er i anden!!)
Jeg skal have isoleret D, da det er den ubekendte.
V = 150 h= 8 d= 4

Svar #1
18. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Gang parantesen ud og flyt alle led der indeholder D sammen på en af siderne. Sæt så D uden for en parantes og den er næsten løst ...

Svar #2
18. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Jeg har forsøgt at gange paranteserne ud og flyttet alle led der indeholder D, men jeg går frygtelig galt et elle andet sted, og jeg kan ikke se hvor det er! Jeg ved nogenlunde hvad resultatet skal give og jeg er ikke i nærheden.

Svar #3
18. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Den skal jo løses som en 2.grads ligning.

Svar #4
18. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Jeg har forsøgt at løse den som 2.gradsligning. Men jeg får stadig ikke den rigtige løsning. er der nogle der vil hjælpe mig med at løse den? Please søde rare matematik genier... *ss*

Svar #5
18. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Prøv at løse denne:

2D^2 + dD + (3/4d^2 - 15V/pi*h)

Måske ikke helt rigtigt skrevet op da det er lidt svært af forstå din notation...

Svar #6
20. oktober 2002 af SP anonym (Slettet)

Opgaven skal som sagt løses som en andengrad, der fåes et negativt og et posivit resultat, så det kan da godt være du for det rigtige resultat, men bare ikke kan tænke langt nok.

Derive 5.0 er et godt program hvis små og lette opgave er problematiske ..

Skriv et svar til: Besværlig ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.