Matematik
LET OPG. SIKKERT?
13. januar 2006 af
baloon (Slettet)
Er der nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig....
Linjen p med ligningen:
kx-3y=10
er vinkelret på linjen
n: 2x+3y=6
Beregn k?
Hvordan griber man opgaven an?
Nogle hints?
Linjen p med ligningen:
kx-3y=10
er vinkelret på linjen
n: 2x+3y=6
Beregn k?
Hvordan griber man opgaven an?
Nogle hints?
Svar #1
13. januar 2006 af kraka (Slettet)
du ved at når linjer er vinkelrette på hinanden kan deres 2 hældningstal (a og c) udtrykkes ved a*c=-1
Svar #2
13. januar 2006 af lauraperby (Slettet)
Først skal du sørge for at ligningen for linien n er skrevet op på den "normale" måde for rette linier: y=ax+b
a som er det tal der står foran x er hældningskoefficienten.
Du ved at linierne står vinkelret på hinanden.
Du kender linien n's hældningskoefficient
og du ved at når to linier står vinkelret på hinanden giver deres hældningstal ganget med hinanden -1
altså er: a*k=-1
nu er det eneste du mangler at finde k
du dividerer med a på begge sider af lighedstegnet og når frem til.
k=-1/a
a som er det tal der står foran x er hældningskoefficienten.
Du ved at linierne står vinkelret på hinanden.
Du kender linien n's hældningskoefficient
og du ved at når to linier står vinkelret på hinanden giver deres hældningstal ganget med hinanden -1
altså er: a*k=-1
nu er det eneste du mangler at finde k
du dividerer med a på begge sider af lighedstegnet og når frem til.
k=-1/a
Skriv et svar til: LET OPG. SIKKERT?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
