Matematik
Vækst funktion
14. januar 2006 af
Nick_L (Slettet)
Opgaven lyder som følger:
Siden 1965 er antallet af fugle af en bestemt art optalt hvert år. Antallet af fugle kan beskrives ved funktionen f, der er givet ved y = f(x), hvor
dy/dx = 0,000001*y*(42000-y)
idet x angiver antal år efter 1965.
Ved første optælling i 1965 var antallet af fugle 14000. Det vil sige, at f(0)=14000.
Opgave:
Bestem en forskrift for funtionen f.
Hvordan i alverden gør man lige dette?
Siden 1965 er antallet af fugle af en bestemt art optalt hvert år. Antallet af fugle kan beskrives ved funktionen f, der er givet ved y = f(x), hvor
dy/dx = 0,000001*y*(42000-y)
idet x angiver antal år efter 1965.
Ved første optælling i 1965 var antallet af fugle 14000. Det vil sige, at f(0)=14000.
Opgave:
Bestem en forskrift for funtionen f.
Hvordan i alverden gør man lige dette?
Svar #1
14. januar 2006 af iB (Slettet)
Er det ikke bare at integrere svineriet, og så bruge grænseværdien til at finde integrationskonstanten?
(den er længe siden jeg har haft den slags opgaver, men vil da mene man skulle kunne gøre det på den måde)
(den er længe siden jeg har haft den slags opgaver, men vil da mene man skulle kunne gøre det på den måde)
Svar #2
14. januar 2006 af CziX (Slettet)
#1 Det er mere simpelt end det
Du skal bare kende formlen:
y' = ay(M-y) <=> y=M/(1+c*e^(-aMx))
Tror du har hørt om den før. Men opgaven er ihvertfald lige til at pille fra hinanden.
Du skal bare kende formlen:
y' = ay(M-y) <=> y=M/(1+c*e^(-aMx))
Tror du har hørt om den før. Men opgaven er ihvertfald lige til at pille fra hinanden.
Svar #3
15. januar 2006 af Nick_L (Slettet)
Jo har kort hørt om det, men tror jeg er med :) ellers skal jeg nok lige give lyd fra mig.
Skriv et svar til: Vækst funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
