Matematik
Meget Simpel Ligning
19. januar 2006 af
KennethC (Slettet)
Hej
x^2-4x+3=x-3 ->
x-4+3=-3 ->
x= - 2??
Kan man godt gøre det sådan??
x^2-4x+3=x-3 ->
x-4+3=-3 ->
x= - 2??
Kan man godt gøre det sådan??
Svar #1
19. januar 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Nej, du får en 2-gradsligning som du skal løse:
x^2-5x+6=0
x^2-5x+6=0
Svar #2
19. januar 2006 af lany (Slettet)
Nej, det kan du ikke. Du skal løse det som en andengradsligning:
x^2-4x+3=x-3 <=> x^2-4x-x+3+3=x-x-3+3
<=> x^2-5x+6=0
Dette er en sædvanlig 2. gradsligning. Brug løsningsformlen - kender du den?
x^2-4x+3=x-3 <=> x^2-4x-x+3+3=x-x-3+3
<=> x^2-5x+6=0
Dette er en sædvanlig 2. gradsligning. Brug løsningsformlen - kender du den?
Svar #3
19. januar 2006 af fixer (Slettet)
Hvis du havde prøvet at indsætte værdien x=-2 ville du med det samme have set, at det ikke er en løsning.
Skriv et svar til: Meget Simpel Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
