Matematik
Rødder - andengradsligning
01. december 2003 af
SP anonym (Slettet)
I ligningen kvadratrod2x² -4x +a =0 er røddernes differens 2kvadratrod3. Bestem rødderne.
Hvordan finder jeg ud af det?
Hvordan finder jeg ud af det?
Svar #2
01. december 2003 af Jean
kald rødderne r_1 og r_2
Så ved du at |r_1 - r_2| =2kvrod(3)
men du har jo udtryk for rødderne (altså givet ved b d og a)
mon ikke du får en ligning du kan løse ved at bruge det...
Så ved du at |r_1 - r_2| =2kvrod(3)
men du har jo udtryk for rødderne (altså givet ved b d og a)
mon ikke du får en ligning du kan løse ved at bruge det...
Svar #3
01. december 2003 af SP anonym (Slettet)
d = (-4)² + -4*kvrod(2)*c = ?
r1*r2 = c/a
r1+r2 = -b/a
r1-r2 = 2kvrod(3)
r1= 4 + kvrod(d)/kvrod(2) = ?
r2 = 4 - kvrod(d)/kvrod(2) = ?
hmm hvad kan jeg bruge de her informationer til?
r1*r2 = c/a
r1+r2 = -b/a
r1-r2 = 2kvrod(3)
r1= 4 + kvrod(d)/kvrod(2) = ?
r2 = 4 - kvrod(d)/kvrod(2) = ?
hmm hvad kan jeg bruge de her informationer til?
Skriv et svar til: Rødder - andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
