Matematik
Help-Mat.
01. december 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej alle sammen
Kan i hjælpe mig med den her opgave
Bestem til differentialligningen
f´´(x)=f(x) den løsning, der har mindsteværdien 4 for x=0.
PÅ FORHÅND MANGE TAK.
Kan i hjælpe mig med den her opgave
Bestem til differentialligningen
f´´(x)=f(x) den løsning, der har mindsteværdien 4 for x=0.
PÅ FORHÅND MANGE TAK.
Svar #1
01. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg er normalt imod at give facit.
Men her vil f(x) = k*cosh(x), hvor cosh, der kaldes hyperbolsk cosinus (eller "cosinus hyporbolis", hvis man føler sig lidt latinsk) være BLANDT løsningerne. cosh er givet ved
cosh(x) = (e^x + e^(-x))/2
Jeg tror der er flere løsninger end det jeg angiver her, men kan ikke lige huske hvordan man løser denne...
Men her vil f(x) = k*cosh(x), hvor cosh, der kaldes hyperbolsk cosinus (eller "cosinus hyporbolis", hvis man føler sig lidt latinsk) være BLANDT løsningerne. cosh er givet ved
cosh(x) = (e^x + e^(-x))/2
Jeg tror der er flere løsninger end det jeg angiver her, men kan ikke lige huske hvordan man løser denne...
Svar #2
02. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg går i 3g, og har mat. på højt niveau, men jeg har aldrig hørt om cosinus "hyporbolis".
HVOR KOMMER DET K*COSH(X) FRA???
HVOR KOMMER DET K*COSH(X) FRA???
Svar #3
02. december 2003 af 404error (Slettet)
Man bruger det i hyperbolsk geometri; det klassiske eksempel på en ikke-euklidisk geometri.
Skriv et svar til: Help-Mat.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
