Matematik

Beregn firkantents A

21. januar 2006 af crazy by nature (Slettet)
Hej!
Har siddet med opgaven i en time nu, kan ikke få min resultat til at passe med facitlisten..
en firkant har en vinkel A =125 grader
AB=30
BC=40
CD=50
AD=20
Hvad er areal?
på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Kom med dine mellemregninger, så vi kan finde fejlen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2006 af rizza (Slettet)

Du kan jo dele den op i to trekanter og bruge cos- og sinrelationerne!

Svar #3
21. januar 2006 af crazy by nature (Slettet)

#2 jo, det har jeg gjort, jeg har brugt cos og sinrelationerne.
#1 ok, jeg har godt nok mange:

først havde jeg prøvet at bruge T=0,5*a*b*cosC..
50/sin(125:2)=20/x >> x=20,7815
180-20,7815-62,5=96,7185 grader
sin62,5/50=sin96,7185/x>>x=55,982
T=0,5*50*20*c0s96.7185
og så den anden bagefter kommer kun op på 600, et eller andet, problemet er bare jeg er ikke sikekr på hvad jeg skal starte med, men hvis du vil sige flere udregninger sender jeg flere ind


Svar #4
21. januar 2006 af crazy by nature (Slettet)

vil se*
eller denne her:
125:2=62,5
40/sin62,5=30/x>>x=41,7021
180-62,5-41,7021=75,7979
sin62,5/40=sin75,7979/x>>4,3717
når jeg så sætter det hele ind i formlen, så får jeg 403,725

Skriv et svar til: Beregn firkantents A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.