Matematik
Kontinuer funktion
02. december 2003 af
SP anonym (Slettet)
Er der nogen der vil være så sød at hjælpe mig med følgende opgave. Jeg er in deep shit. Skal aflevere opgaven i morgen, og kan slet ikke finde ud af det her med kontinuitet :( plz hjælp!
Bestem tallene a og b, så funktionen f er kontinuert
f(x) = ax + 2 for x
= 3 for x = 3
= -x2-2x-b for x > 3
I den sidste skal 2 tallet være hævet (-x2)
knuzzz!
Er der nogen der vil være så sød at hjælpe mig med følgende opgave. Jeg er in deep shit. Skal aflevere opgaven i morgen, og kan slet ikke finde ud af det her med kontinuitet :( plz hjælp!
Bestem tallene a og b, så funktionen f er kontinuert
f(x) = ax + 2 for x
= 3 for x = 3
= -x2-2x-b for x > 3
I den sidste skal 2 tallet være hævet (-x2)
knuzzz!
Svar #1
02. december 2003 af Brian (Slettet)
Det er i x=3 at det brænder på. Efter som du ved, at det hele skal ende med at blive kontinuert, så må de to funktionsudtryk for hhv. x3 "tvinges" til at gå mod 3 for x gående mod 3 fra hhv. den ene og den anden side.
Sæt 3 ind i hver af de to udtryk, og isoler hhv. a og b, således at udtrykkene med 3 indsat faktisk giver 3.
Slut af med at tegne grafen for den færdige funktion, for at overbevise dis selv om, at du har regnet rigtigt.
Sæt 3 ind i hver af de to udtryk, og isoler hhv. a og b, således at udtrykkene med 3 indsat faktisk giver 3.
Slut af med at tegne grafen for den færdige funktion, for at overbevise dis selv om, at du har regnet rigtigt.
Svar #2
02. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har fået a = -2/3 og b = 3
Lyder det rimeligt? Jeg synes nemlig ikke, at det ser rigtigt ud på grafregneren... Har jeg måske lavet en fejl?
Lyder det rimeligt? Jeg synes nemlig ikke, at det ser rigtigt ud på grafregneren... Har jeg måske lavet en fejl?
Skriv et svar til: Kontinuer funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
