Fysik
Opgave om at få at få en cola til at koge ved at spille musik...:(
23. januar 2006 af
pellepeter (Slettet)
Hej jeg har lige fået en lidt sværere opgave synes jeg håber I kan hjælpe mig...
En meget kendt rockgruppe spiller ved en koncert. Der måles en lydstyrke på 115dB.
Kun 3,0m fra gruppen har rocksangeren en ½ L cola stående. Colaens temperatur er ved koncertens start 20 grader celcius.
Hvor længe skal gruppen spille for at få colaen til at koge (antag at colaen absorberer lydenergien fuldstændigt)?
Jeg har fundet noget lydintensitet og noget lydbølge effekt, men ved ikke lige om jeg kan bruge det til... håber nogen kan hjælpe!
En meget kendt rockgruppe spiller ved en koncert. Der måles en lydstyrke på 115dB.
Kun 3,0m fra gruppen har rocksangeren en ½ L cola stående. Colaens temperatur er ved koncertens start 20 grader celcius.
Hvor længe skal gruppen spille for at få colaen til at koge (antag at colaen absorberer lydenergien fuldstændigt)?
Jeg har fundet noget lydintensitet og noget lydbølge effekt, men ved ikke lige om jeg kan bruge det til... håber nogen kan hjælpe!
Svar #1
23. januar 2006 af CziX (Slettet)
Ved at du lydbølge effekten kan du regne ud, hvor meget energi colaen får tilført. Vha. af disse formler, så kan det beregnes hvornår colaen koger:
W=E/s og E = 0,5kg *4,182 J/(kg*k)*80deltaT <=>
E =167,28 J
Altså W*s = 167,28 J, så burde resten give sig selv
W=E/s og E = 0,5kg *4,182 J/(kg*k)*80deltaT <=>
E =167,28 J
Altså W*s = 167,28 J, så burde resten give sig selv
Svar #4
24. januar 2006 af pellepeter (Slettet)
men der er en, der har sagt 115db i en meters afstand og dermed fået 85,5db i 3 meters afstand???
Skriv et svar til: Opgave om at få at få en cola til at koge ved at spille musik...:(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
