Matematik

Cm til nm

25. januar 2006 af hansi123456 (Slettet)
Hej!

Meget enkelt spørgesmål, hvormange nanometer er 6,37 cm, og hvordan regner man det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2006 af sigmund (Slettet)

En nanometer er 10^(-9) meter, og en centimeter er 10^(-2) meter. Således er 1 cm 10^7 nm.

Svar #2
25. januar 2006 af hansi123456 (Slettet)

Er 10^-7 cm = 1000 nm?

Svar #3
25. januar 2006 af hansi123456 (Slettet)

Er det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Nej! Ud fra det sigmund skriver, følger det direkte, at

10^(-7) cm = 1 nm

og husk, at parentesen _skal_ med!

Svar #5
25. januar 2006 af hansi123456 (Slettet)

Er meget forvirret, hvis lommeregnen skriver 6,37817E^-7 cm er det så det samme som 6,37817 * 10^-7 cm? Og i så fald vil det så blive 637,817 nm?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Såfremt E står for 10, er det korrekt, at

6,37817E^(-7) cm = 6,37817*10^(-7) cm

Husk nu de parenteser! Og nej, dette er ikke lig med 637,817 nm, hvilket jeg også skriver i #4.

Svar #7
25. januar 2006 af hansi123456 (Slettet)

Vil du ikke nok bare fortælle mig hvad det er, det er ikke en opgave eller noget det er bare mig der er dum, skal bare lige have bekræftet om jeg har lavet en fejl.

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Jo, jo, men hvad er ``det''? Med hensyn til #5, så er jeg i grunden imponeret over, at din lommeregner kan regne med enheder (her i form af centimeter).

Svar #9
25. januar 2006 af hansi123456 (Slettet)

Det dreger sig om bølgelængden af laser-lys, vi har fået det til det ovennævnte tal i cm, fordi vi kun har regnet i cm. Derfor ville jeg gerne vide hvad det er i nm, da jeg ved den teoritiske bølgelængde er 632,8 nm.

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Der gælder følgende:

6,378*10^(-7) cm = 6,378 nm

Det havde dog givet noget mere mening, hvis enheden var meter, så der gælder nemlig, at

6,378*10^(-7) m = 637,8 nm

Svar #11
25. januar 2006 af hansi123456 (Slettet)

Argh det må være en regnefejl. Men mange tak.

Skriv et svar til: Cm til nm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.