Matematik
Integration ved substitution
29. januar 2006 af
JeppeRRR (Slettet)
Hej...
Jeg er igang med denne opgave, og er gået lidt i stå..
Bestem int tan(x)dx ved at substituere t=cos(x)
a= 0
b=pi/3
jeg har differentieret t=> dt= -sin(x)
Og har derved fundet de nye grænser
a=cos(o)=1
b=cos(pi/3)=0,5
int(-1/t)dt
hvor a= 1 og b=0,5
Hvordan får jeg gjort stykket færdigt?
Jeg er igang med denne opgave, og er gået lidt i stå..
Bestem int tan(x)dx ved at substituere t=cos(x)
a= 0
b=pi/3
jeg har differentieret t=> dt= -sin(x)
Og har derved fundet de nye grænser
a=cos(o)=1
b=cos(pi/3)=0,5
int(-1/t)dt
hvor a= 1 og b=0,5
Hvordan får jeg gjort stykket færdigt?
Svar #1
29. januar 2006 af eightx2 (Slettet)
Du finder stamfunktionen til (-1/t), altså [ln(t)] med a og b.
Skriv et svar til: Integration ved substitution
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
