Matematik
en figur indesluttet af en funktion
29. januar 2006 af
Mikziel (Slettet)
Hej SP. jeg har fået en opgave hvor jeg har funktionen:
x=-12t^3+12t+7
y=7t^2+2t+4
denne funktion indeslutter et område. jeg skal i dette område finde de punkter der har hhv. højst y-værdi, lavest y-værdi , højst x-værdi og lavest x-værdi.
er der nogle der kan give et hint til hvordan jeg skal gribe opgaven an?
På forhånd tak:
\\\\Mikziel
x=-12t^3+12t+7
y=7t^2+2t+4
denne funktion indeslutter et område. jeg skal i dette område finde de punkter der har hhv. højst y-værdi, lavest y-værdi , højst x-værdi og lavest x-værdi.
er der nogle der kan give et hint til hvordan jeg skal gribe opgaven an?
På forhånd tak:
\\\\Mikziel
Svar #1
29. januar 2006 af eightx2 (Slettet)
Tror du ikke bare du skal differentiere, fx y'=14t+2
Sæt det lig med 0, dernæst laver du din monotonilinje.
Sæt det lig med 0, dernæst laver du din monotonilinje.
Svar #2
30. januar 2006 af Otzen (Slettet)
mit bud vil lyde ligesom #1
det skal gøres ved både x og y, hvor du jo så blot kan betragte din monotonilinje
det skal gøres ved både x og y, hvor du jo så blot kan betragte din monotonilinje
Skriv et svar til: en figur indesluttet af en funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
