Matematik

Vektorer:Beregn længden af diagonalerne

30. januar 2006 af Nico.. (Slettet)
Hej.. Kan i hjælpe med denne opgave? Ved ikke hvordan jeg skal starte..

Givet: vektor-a (2 over -5) og vektor-b (-6 over 4)
Vektorerne a og b udspænder et parallelogram.
Beregn længden af hver af diagonalerne i parallelogrammet.

Hvordan kan jeg det? Jeg ved ikke hvordan jeg får tegnet parallelogrammet da jeg kun kender vektor a og b... Har i nogle gode råd.. Skal bruges til onsdag helst!

På forhånd tak..

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2006 af bulesnule (Slettet)

ved at addere og subtrahere de to vektorer får du koordinaterne til diagonalerne i parallelogrammet... så er det bare at finde længden af dem

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2006 af bulesnule (Slettet)

Jeg får resultaterne til kvadratrod 17 og kvadratrod 145

Så må du se om du kan finde frem til det samme... håber det hjalp dig

Svar #3
30. januar 2006 af Nico.. (Slettet)

Lidt gjorde det.... men skal jeg sige vektor-a minus vektor-b så jeg får (8 over -9) og vektor-a plus vektor-b så jeg får (-4 over -1) ?? Eller er det galt..?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2006 af TF (Slettet)

dia1= a+b=(2 over -5) + (-6 over 4) =
(-4 over -1). Tegn den!
Brug pythagoras:
længde af dia1 = sqrt((-4)^2+(1)^2) = sqrt(17).

Dia2: Tegn -a (-2 over 5) og læg b til på samme måde som ovenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2009 af Lina-darling (Slettet)

heej aner ikke noget af det der men håber at der også er nogen som vil hjælpe mig med en blækregning til imorgen !!!!!!!  For en arv på 50.000 kr. køber petersen værdipapirer. Han køber 30.000 obligationer til kurs 78,5 og 8000 kr. aktier til kurs 158. Hvor meget skal han betale for værdipapirene ? Hvor meget har han tilbage af de 50.000 kr. ?

Altså jeg har fået det første spørgsmål til 3823,6 men jeg tror ikke at det kan passe er der nogen der vil prøve at regne den ud ???


Skriv et svar til: Vektorer:Beregn længden af diagonalerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.