Matematik
Differential ligning af 2. orden
06. december 2003 af
OldRonko (Slettet)
f´´(x)+9f(x)=0
Jeg skal bestemme den løsning, hvis graf går gennem punktet P(pi/9,2*kvadratrod(3)), og hvor tangenten i P har hældningskoefficienten -6.
Kan overhovedet ikke komme i gang
Jeg skal bestemme den løsning, hvis graf går gennem punktet P(pi/9,2*kvadratrod(3)), og hvor tangenten i P har hældningskoefficienten -6.
Kan overhovedet ikke komme i gang
Svar #2
08. december 2003 af 404error (Slettet)
Har du ikke set differentialligninger af typen
y''=-ky, k>0
i timerne?
y''=-ky, k>0
i timerne?
Svar #3
08. december 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
Jeg ville nok starte med at se at de har givet dig differentialkvotienten i et punkt... -6.
Hvis du isolerer y'' og integrerer hele udtrykket får du et udtryk for y'.
Da y' (når y sættes lig 2*kvdrrod(3) og x lig pi/9) er lig -6 burde det være til at isolere en (abitrerer) konstant og så tilsidst opskrive y=blablabla..
Jeg har ikke regnet opgaven men det her er hvordan jeg ville angribe den
Hvis du isolerer y'' og integrerer hele udtrykket får du et udtryk for y'.
Da y' (når y sættes lig 2*kvdrrod(3) og x lig pi/9) er lig -6 burde det være til at isolere en (abitrerer) konstant og så tilsidst opskrive y=blablabla..
Jeg har ikke regnet opgaven men det her er hvordan jeg ville angribe den
Svar #4
04. december 2006 af ViSe (Slettet)
Du ved at linjeelementet så må være (0,3;6).. ligningen hedder y" = -9y, dvs. y" = -3^2y.. og så skulle der meget gerne være et eksempel i din bog, f.eks. s. 92..
Skriv et svar til: Differential ligning af 2. orden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
