Matematik

Integration ved substitution

02. februar 2006 af john2005 (Slettet)
Hejsa

Jeg har problemet med at finde ud af hvad t skal være i disse tre opgaver:

1) (INT) (x - 3/2)/(kvr)(x^2-3x+2) dx

2) (INT) 4x^2*(x^3+5)^-4 dx

3) (INT) (x^3+6x)^9 * (x^2+2) dx

Please hjælp :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2006 af 2835 (Slettet)

1) t = x^2-3x+2

2) t = x^3+5

3) t = x^3+6x

Læg mærke til det (næsten) altid er indmaden der er lig t

::2835::
http:www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
02. februar 2006 af john2005 (Slettet)

Jeg forstår slet ikke at lave dem så..
For der er jo stadig noget med x..
Og så når jeg isolerer x, så gør jeg bare det hele sværere for mig selv..

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2006 af 2835 (Slettet)

vælg en som jeg kan gennemgå...

Svar #4
02. februar 2006 af john2005 (Slettet)

1) (INT) (x - 3/2)/(kvr)(x^2-3x+2) dx

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2006 af 2835 (Slettet)

(INT) (x - 3/2)/(kvr)(x^2-3x+2) dx
t = x^2-3x+2
dvs. dt = 2x-3 dx = 2*(x-3/2)dt
<=> 0,5dt = (x-3/2)dt

indsættes:

(INT) (x - 3/2)/(kvr)(x^2-3x+2) dx
= 0,5 * (INT) 1/kvr(t)dt
= 0,5 * 2kvr(t)dt = kvr(t)dt
= kvr(x^2-3x+2)+k

det var mit bud, håber det er rigtigt

::2835::

Svar #6
02. februar 2006 af john2005 (Slettet)

Jeg synes det ser lidt underligt ud..

For hvad gir dx = Jeg vil mene dx=2-x, i følge den måde du har regnet den på?

Skriv et svar til: Integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.