Fysik
Hvilke laser-lys absorberes i gassen?
04. februar 2006 af
ES88 (Slettet)
Jeg ville sætte rigtig stor pris på, hvis en gad give mig en eller anden form for stikord til denne opgave, da jeg ikke kan overskue, hvordan jeg får hul på den:
"Fire lasere lyser ind i en kold gas bestående af kun een slags atomer. Gassen er ved lavt tryk. Atomernes energiniveau er
E_5 = -7,8002 eV
E_4 = -8,0374 eV
E_3 = -8,7555 eV
E_2 = -10,5216 eV
E_1 = -20,2021 eV
Find ud af hvilke af de 4 laseres lys der absorberes i gassen.
De 4 lasere oplyser det samme område i gassen, og deres bølgelængder er
delta1: 45,559 nm
delta2: 101,921 nm
delta3: 108,315 nm
delta4: 1297,860 nm "
Jeg efterslyser ikke nødvendigvis en løsning, men måske en forklaring på, hvad jeg skal starte med - det ville være skønt.
På forhånd mange tak!
VH ELisabeth
"Fire lasere lyser ind i en kold gas bestående af kun een slags atomer. Gassen er ved lavt tryk. Atomernes energiniveau er
E_5 = -7,8002 eV
E_4 = -8,0374 eV
E_3 = -8,7555 eV
E_2 = -10,5216 eV
E_1 = -20,2021 eV
Find ud af hvilke af de 4 laseres lys der absorberes i gassen.
De 4 lasere oplyser det samme område i gassen, og deres bølgelængder er
delta1: 45,559 nm
delta2: 101,921 nm
delta3: 108,315 nm
delta4: 1297,860 nm "
Jeg efterslyser ikke nødvendigvis en løsning, men måske en forklaring på, hvad jeg skal starte med - det ville være skønt.
På forhånd mange tak!
VH ELisabeth
Svar #1
04. februar 2006 af frodo (Slettet)
lys absorberes kun, hvis dets fotonenergi passer med energiforskellen imellem to energiniveauer i atomer
Skriv et svar til: Hvilke laser-lys absorberes i gassen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
