Kemi

August 1998 - opgavehjælp

04. februar 2006 af HorseRider (Slettet)
Det handler om opgave 2 - magnesium, hvor jeg ikke kan komme igennem med c)
Jeg skal finde den aktuelle koncentration af Mg(2+) i opløsningen ved 25 grader.

Det oplyses, at pH = 12 <=> [OH-]= 10^-2 =0,01M

Hvordan kommer jeg videre derfra..?

Og opgave d) indeholder den samme problemstilling, hvilket gør denne problemfyldt..!

På forhånd mange tak...

Svar #1
04. februar 2006 af HorseRider (Slettet)

Det skal vel lige siges, at reaktionsskemaet ser således ud:

CaO(s) + MgO(s) + 2H2O -> Ca(OH)(aq)+ Mg(OH)(s)

Svar #2
04. februar 2006 af HorseRider (Slettet)

Er der ingen, der kan hjælpe med denne opgave... Kan ingen give et skub i den rigtige retning...?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2006 af 2835 (Slettet)

c)

beregn koncentrationen af OH-, slå opløslighedsproduktet op, og sæt begge ind i ligevægtsloven:
Ko = [OH-]^2*[Mg2+]

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2006 af 2835 (Slettet)

i d skal du bare benytte dig af mol regninge:

n(OH-)=0,10M*1000L=10mol
FORSÆT herfra

resultat ca. 481,95 g

::2835::

Svar #5
04. februar 2006 af HorseRider (Slettet)

Mange tak... det var virkelig en hjælp..

Svar #6
04. februar 2006 af HorseRider (Slettet)

Hvordan kommer du frem til det sidste resultat...? jeg kan ikke se, hvor jeg skal benytte opløselighedskonstanten her..!

Svar #7
04. februar 2006 af HorseRider (Slettet)

Ingen, der kan hjælpe...?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2006 af timothy (Slettet)

prøv søg inde i "opgaver". Jeg tror den er at finde der :-)

Svar #9
04. februar 2006 af HorseRider (Slettet)

har jeg prøvet, men der er ingen hjælp at hente.. :) ellers tak...

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. februar 2006 af timothy (Slettet)

jeg fatter simpelthen ikke hvorfor OH- er 0,01 M i c) og 0,1 M i d)

Nogen der vil forklare det for mig?

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. februar 2006 af frodo (Slettet)

c) pH=12 <=> pOH=14-12=2 <=> [OH-]=10^(-pOH)M=10^(-2)M=0,01M

i d ved jeg ikke hvad den går ud på, såå

Skriv et svar til: August 1998 - opgavehjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.