Matematik
Vinkler
04. februar 2006 af
LiL-H (Slettet)
Jeg har brug for hjælp til 2 opgaver.
I en trekant ABC er a=47 grader og B=150 og vinkel c= 111. gør rede for at vinkel a er spids. (uden beregninger) beregn til sidst vinkel a.
og den anden opgave..
i en trekant ABC vinkel b 20 grader og a er 95 og c er 75, gør rede fir at vinkel c ikke kan være stump.
I en trekant ABC er a=47 grader og B=150 og vinkel c= 111. gør rede for at vinkel a er spids. (uden beregninger) beregn til sidst vinkel a.
og den anden opgave..
i en trekant ABC vinkel b 20 grader og a er 95 og c er 75, gør rede fir at vinkel c ikke kan være stump.
Svar #1
04. februar 2006 af 2835 (Slettet)
Hvis den ene vinkel er lig 111 grader skal summen af de to næste vinkler være lig 69, dvs. ingen af de to sidste vinkler, a og b, kan være spidse.
beregn vinkel a:
beregn først siden c vha. cos-relation.
og beregn dernæst a vha. sin-relation.
forstår ikke den anden, men altså hvis c er 75 grader, så er den jo spide idet det er mindre en 90 grader..
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
beregn vinkel a:
beregn først siden c vha. cos-relation.
og beregn dernæst a vha. sin-relation.
forstår ikke den anden, men altså hvis c er 75 grader, så er den jo spide idet det er mindre en 90 grader..
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Skriv et svar til: Vinkler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
