Fysik

fysik

04. februar 2006 af t.fair (Slettet)
hej, jeg er i gang med at løse nogle fysik opgaver men er kommet i stå.

gult lys sendes gennem et optisk gitter med 400 spalter pr. mm.
afbøjningsvinklen ø3 måles til 54,3 grader.
bestem bølgelængden.

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2006 af nikolaj_p (Slettet)

Brug formlen 2dsin(alfa)=n*lambda og husk d er gitterafstanden mellem to spalter... d=1/400 mm

En anden gang må du gerne skrive en lidt mere sigende overskrift end bare "fysik"... Det giver et mere overskueligt forum

Svar #2
04. februar 2006 af t.fair (Slettet)

så det bliver altså:

2*2,5*10-3* sin(alfa)= n* lamba.
kan ikke komme videre

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2006 af nikolaj_p (Slettet)

Der må i opgaven stå noget om, hvilken orden, der er målt... indsæt den orden i "n"

Svar #4
04. februar 2006 af t.fair (Slettet)

nååh okay
men hvad betyder så alfa?

Brugbart svar (1)

Svar #5
04. februar 2006 af nikolaj_p (Slettet)

Alfa er afbøjningsvinklen...

Brugbart svar (1)

Svar #6
04. februar 2006 af nikolaj_p (Slettet)

Efter at have læse dit første indlæg igen, kommer jeg til at tænke på, det er ikke bragg-diffraktion men "almindelig" diffraktion... du skal derfor bruge formlen dsin(alfa)=n*lambda... altså drop 2-tallet

Svar #7
04. februar 2006 af t.fair (Slettet)

okay tak . jeg har lige et sidste spørgsmål hvordan finder man d hvis man fx har 2000 nm?

Brugbart svar (1)

Svar #8
04. februar 2006 af nikolaj_p (Slettet)

Hvad er 2000 nm? bølgelængden?

Lys med en så stor bølgelængde kan ikke ses af det blotte øje.

Men du bruger samme formel igen (hvis det er alm diffraktion)... indsætter i d*sin(alfa)=n*lambda... med andre ord, du må have oplysninger om orden, vinkel og bølgelængde

Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.