Fysik
(måske) let omregning
08. februar 2006 af
microfiber (Slettet)
jeg skal beregne gasmængden i mol:
V = 500 cm3, hvor meget i liter? 5000?
P = 2 kPa, som er 0,002 pa?
V = 500 cm3, hvor meget i liter? 5000?
P = 2 kPa, som er 0,002 pa?
Svar #1
08. februar 2006 af Peden (Slettet)
En liter er lig med en dm^3
En dm er 0,1 m eller det samme som 10 cm.
En liter = 10*10*10 = 1000cm^3
Altså er V = ½ liter.
Kilo betyder 1000. Altså er det 2000 Pa.
En dm er 0,1 m eller det samme som 10 cm.
En liter = 10*10*10 = 1000cm^3
Altså er V = ½ liter.
Kilo betyder 1000. Altså er det 2000 Pa.
Svar #2
08. februar 2006 af microfiber (Slettet)
Det kan da slet ikke passe.
Hvis 1 dm^3 er en liter, kan 5m^3 da ikke være 1/2 liter.
500 cm3 eller 5 m3 må svare til 50 dm3 og derfor 50 liter.
Hvis det sltså passer hvad du skriver.
Hvis 1 dm^3 er en liter, kan 5m^3 da ikke være 1/2 liter.
500 cm3 eller 5 m3 må svare til 50 dm3 og derfor 50 liter.
Hvis det sltså passer hvad du skriver.
Svar #3
08. februar 2006 af iB (Slettet)
#2
"Der Alte" er "Der Alte" af en grund: Han ofte noget fornuftig at sige (og han har også ret her)
-1cm3 en en terning som er 1cm*1cm*1cm
-1m3 er en terning som er 1m*1m*1m
Der kan være en hel del mere en bare 100 af de små 1cm3 terninger inde i den store 1m3. Skitser det evt, hvis du ikke kan se det.
"Der Alte" er "Der Alte" af en grund: Han ofte noget fornuftig at sige (og han har også ret her)
-1cm3 en en terning som er 1cm*1cm*1cm
-1m3 er en terning som er 1m*1m*1m
Der kan være en hel del mere en bare 100 af de små 1cm3 terninger inde i den store 1m3. Skitser det evt, hvis du ikke kan se det.
Skriv et svar til: (måske) let omregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
