Matematik
Differentialligninger af 2. orden |SSO|
11. februar 2006 af
albert86 (Slettet)
Hej Alle,
Jeg har fået stillet følgende opgavetitel i min SSO. Jeg har bare et problem, og det er at jeg ikke aner hvordan jeg skal gribe det an:-(
Opgavetitel:
Gennemgå grundigt teorien for løsning af homogene og inhomogene 2. ordens differentialligninger med konstante koefficienter.
Bevis/analyser efter eget valg nogle af de cetrale sætninger, der indgår i teorien.
Besvarelsen skal indeholde løsningerne til følgende differentialligninger:
1) y''=-25y , Bestem løsningen gennem linieelementet (0,5;5)
2) y''-9y'+20y=0
3) y''-9y'+20y=e^4x
Jeg håber der er en herinde der kan hjælpe mig, for jeg er virkelig LOST:-(
Jeg har fået stillet følgende opgavetitel i min SSO. Jeg har bare et problem, og det er at jeg ikke aner hvordan jeg skal gribe det an:-(
Opgavetitel:
Gennemgå grundigt teorien for løsning af homogene og inhomogene 2. ordens differentialligninger med konstante koefficienter.
Bevis/analyser efter eget valg nogle af de cetrale sætninger, der indgår i teorien.
Besvarelsen skal indeholde løsningerne til følgende differentialligninger:
1) y''=-25y , Bestem løsningen gennem linieelementet (0,5;5)
2) y''-9y'+20y=0
3) y''-9y'+20y=e^4x
Jeg håber der er en herinde der kan hjælpe mig, for jeg er virkelig LOST:-(
Svar #1
11. februar 2006 af Duffy
Her har du løsningerne - så har du lidt at 'gå efter'...
1) y''=-25y , Bestem løsningen gennem linieelementet (0,5;5)
y(x) = 5cos(5x) + sin(5x)
2) y''-9y'+20y=0
Bestem løsningen gennem linieelementet (0,5;5)
y(x) = 20e^(4x) - 15e^(5x)
3) y''-9y'+20y=e^4x
Bestem løsningen gennem linieelementet (0,5;5)
y(x) = -xe^(4x) + 19e^(4x) - 14e^(5x)
Duffy
1) y''=-25y , Bestem løsningen gennem linieelementet (0,5;5)
y(x) = 5cos(5x) + sin(5x)
2) y''-9y'+20y=0
Bestem løsningen gennem linieelementet (0,5;5)
y(x) = 20e^(4x) - 15e^(5x)
3) y''-9y'+20y=e^4x
Bestem løsningen gennem linieelementet (0,5;5)
y(x) = -xe^(4x) + 19e^(4x) - 14e^(5x)
Duffy
Svar #2
12. februar 2006 af albert86 (Slettet)
Tusind tak Duffy:-)
Men hvordan har du løst dem?
jeg ligger nemlig inde med 5 bøger med 5 forskellige synspunkter:-S
Men hvordan har du løst dem?
jeg ligger nemlig inde med 5 bøger med 5 forskellige synspunkter:-S
Svar #3
12. februar 2006 af albert86 (Slettet)
Og desuden så skulle det kun være ligning nr. 1 altså: y''=-25y der skulle løses gennem linieelementet (0,5;5)
:o)
:o)
Skriv et svar til: Differentialligninger af 2. orden |SSO|
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
