Fysik

Hurtigst muligt! Er der nogle der kan hjælpe med nogle små fysik opgaver?

13. februar 2006 af T.J.L. (Slettet)
Jeg har hurtigst muligt brug for lidt hjælp da jeg er gået helt kold!

1)
A ball is shot from the ground into the air. At a height of 9.1 m, its velocity is v = (7.6*i+6.1*j)m/s(vektor), with i horizontal and j upward. (a) To what maximum height does the ball rise? (b) What total horizontal distance does tha ball travel? What are the (c) magnitude and (d) angle (below the horizontal) of the ball's velocity just before it hits the ground?

Her har jeg løst opgave (a) og til dels også opgave (b), men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at få startet på det sidste.

2)
A boy whirlls a stone in a horizontal circle of radius 1.5m and height 2.0m above level ground. The string breaks, and the stone flies off horizontally and strikes the ground after traveling a horizontal distance af 10m. What is the magnitude of the centripetal acceleration of the stone during the cirkular motion?

Denne opgave er helt sort for mig.

Håber at der er nogle der kan og vil hjælpe.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2006 af thejoke (Slettet)

1)a) udregn hvor langt et fald der skal til for at en genstand er accelereret til den hastighed den har lodret der. Læg den højde den er i til (9,1 m). så har du max højden.

c+d)Når du har den kan du udregne hvilken fart den ville have når den ramte jorden ved et fald fra den højde for så har du den lodrette start hastighed. Så bruger du den udregnede hastighed og den horisontale hastighed til at udregne starthastigheden og vinklen. (lidt pythagoras burde hjælpe)
b) Så kan du udregne hvor lang tid det tager at falde så langt. den tid gange 2 vil være den tid den er i luften og dermed den tid den bevæger sig horisontalt med 6,1 m/s.

2) Som det står skrevet der kan snoren fejle både når stenen er i 3,5 meters højde og 0,5 meters højde.

Men uanset hvad skal du udregne hvor lang tid det tager to stenen at falde den længde.

Fra 3,5 meters højde vil det tage ca 0,5 sek før den rammer jorden (det er bare et eksempel, men der er en formel der kan bruges til udregning af dette jeg har den bare ikke på mig).
Dvs at den skal bevæge sig 10 meter horisontalt på 0,5 sekuner og den må derfor flyve med 10/0,5 meter/sek = 20 meter/sek. Det kan du få videre bruge til at udregne centrifugal kraften med en anden formel jeg heller ikke kan i hovedet.

Det er i hvertfald sådan jeg har forstået din opgave. :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2006 af thejoke (Slettet)

i b) snakker jeg selvfølgelig om tiden det tager at falde fra max højden. Hvis du skulle være i tvivl.

:)

Svar #3
13. februar 2006 af T.J.L. (Slettet)

Er stadig ikke helt sikker på c og d. Jeg ved at de skal give henholdsvis 17 m/s og 63grader. Jeg kan bare ikke få det til at passe.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2006 af thejoke (Slettet)

Hvad får du start hastigheden (lodret og vandret) til?

Svar #5
13. februar 2006 af T.J.L. (Slettet)

9.75 den anden?

Svar #6
13. februar 2006 af T.J.L. (Slettet)

nej vent lige lidt...

12.50

og

15.58

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2006 af thejoke (Slettet)

Ok du har udregnet et hastighed for den lodrette vektor ved starten.
Hvad er den?

Svar #8
13. februar 2006 af T.J.L. (Slettet)

9.75 m/s

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. februar 2006 af thejoke (Slettet)


"A ball is shot from the ground into the air. At a height of 9.1 m, its velocity is v = (7.6*i+6.1*j)m/s(vektor), with i horizontal"

Altså har den en horisontal hastighed på 7,6 m/s og der står intet om at den ændres, så jeg ved ikke helt hvor du får de tal fra :S

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. februar 2006 af thejoke (Slettet)

Ok.

Så tegner du en retvinklet trekant hvor de 2 kateter er på 9,75 og 7,6. Derefter regner du hypotenusen ud.

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. februar 2006 af thejoke (Slettet)

mht 2) så står der jo at den svinges horisontalt (overså jeg) så dens start højde er jo 2 meter. (Ja det er sent ;) )

Svar #12
13. februar 2006 af T.J.L. (Slettet)

ok tak. Forsøger lige at sidde og regne lidt på det.

Skriv et svar til: Hurtigst muligt! Er der nogle der kan hjælpe med nogle små fysik opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.