Matematik

Omskrive med hensyn til F ?

15. februar 2006 af cv (Slettet)
Hej.

Sidder og bøvler med en ligning. Jeg skal omskrive denne formel med hensyn til F, jeg kan bare ikke finde ud af hvordan jeg slipper af med brøkstregen.


Xc= ___1____
2*PI*F*C


Mon den kommer til at stå rigtigt?

Svar #1
15. februar 2006 af cv (Slettet)

Nej det gjorde den ikke.

Hvorfor kan man ikke lave ordentlige regnestykker i et matematik forum ?!

Svar #2
15. februar 2006 af cv (Slettet)

Xc= ___1____
....2*PI*F*C

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Er der mon tale om udtrykket

X*c = 1/(2*pi*F*C)

hvor c != C og pi ~ 3,1416?

Svar #4
15. februar 2006 af cv (Slettet)

#3 Ved ikke. Ved kun at det er formlen til at udregne en Kondensator Reaktans. Og har også fundet løsningen ved lidt surfen på google.

Men forstår ikke hvordan man kommer frem til dette resultat:


F=1/(2*pi*X*c*C)

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Altså, vil du have udledt formlen fra grunden eller vil du bare have omskrevet

X_C = 1/(2*pi*f*C)

til

f = 1/(2*pi*X_C*C)

Svar #6
15. februar 2006 af cv (Slettet)

#5 Vil egentlig gerne have forklart hvordan det gøres. Ved ikke hvordan det foregår med brøkstregen der.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
_Hvad_ er det du gerne vil have forklaret?

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. februar 2006 af Otzen (Slettet)

hvis det er at isolere f, så gange med f på begge sider og divider derefter med Xc

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. februar 2006 af fixer (Slettet)

Og hvis det er begrundelsen for hvorfor impedansen af en kondensator overfor en stationær vekselstrøm er 1/(jwC), hvor j = -i (imaginære enhed) og w vinkelfrekvensen 2pi*f, så er forklaringen som følger:

Når den stationære vekselstrøm

i(t) = i_a*cos(wt+phi) = Re{I*exp(jwt)}

gennemløber en kapacitet C gælder for spændingen over denne

v(t) = (1/C)S[i(t)]dt = (1/wC)I*cos(wt+(phi-pi/2))

som også kan skrives

v(t) = Re{1/(jwC)*Iexp(jwt)}

hvor I er det komplekse tal med modulus i_a og argument phi.

Skriv et svar til: Omskrive med hensyn til F ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.