Kemi
Nogen gider hjælpe
15. februar 2006 af
Nannok (Slettet)
Jeg er i gang med en kemiopgave, der volder mig problemer:
"Decan forbrænder fuldstændigt ifølge reaktionsskemaet
2 C10H22 (l) + 31 O2 (g) --> 20 CO2 (g) + 22 H2O (g)
delta H^0 for reaktionen er bestemt til -12,59 MJ/mol.
a) Beregn H^0 for C10H22:
Har jeg bestemt til -300,12 kJ/mol ved at isolere H^0(C10H22)
Burde være korrekt.
b) Beregn den varme, der afgives ved forbrænding af 50 g decan:
Stofmængden af decan der afbrændes er:
n = m/M = (50 g) / (142,276 g/mol) = 0,351.. mol
Ved at betragte reaktionsskemaet for forbrænding af decan ses, at reaktionsmængden n_r har værdien:
n_r = n(decan) / 2 = 0,351.. mol / 2 = 0,175.. mol
Vi ved, at:
Q_p = delta H
og at
delta H_m = delta H / n_r
Varmetilførslen ved afbrænding af 50 g decan er derfor:
Q_p = n_r * delta H_m = 0,175.. mol * (-300,12 kJ/mol) = -52,735 kJ
Med andre ord afgives der en varme på ca. 52,7 kJ ved forbrænding af 50 g decan.
c) Beregn en værdi for delta H^0 for reaktionen på grundlag af molare bindingsen-talpier:
Er det rigtigt? og hvad skal man i c)?
"Decan forbrænder fuldstændigt ifølge reaktionsskemaet
2 C10H22 (l) + 31 O2 (g) --> 20 CO2 (g) + 22 H2O (g)
delta H^0 for reaktionen er bestemt til -12,59 MJ/mol.
a) Beregn H^0 for C10H22:
Har jeg bestemt til -300,12 kJ/mol ved at isolere H^0(C10H22)
Burde være korrekt.
b) Beregn den varme, der afgives ved forbrænding af 50 g decan:
Stofmængden af decan der afbrændes er:
n = m/M = (50 g) / (142,276 g/mol) = 0,351.. mol
Ved at betragte reaktionsskemaet for forbrænding af decan ses, at reaktionsmængden n_r har værdien:
n_r = n(decan) / 2 = 0,351.. mol / 2 = 0,175.. mol
Vi ved, at:
Q_p = delta H
og at
delta H_m = delta H / n_r
Varmetilførslen ved afbrænding af 50 g decan er derfor:
Q_p = n_r * delta H_m = 0,175.. mol * (-300,12 kJ/mol) = -52,735 kJ
Med andre ord afgives der en varme på ca. 52,7 kJ ved forbrænding af 50 g decan.
c) Beregn en værdi for delta H^0 for reaktionen på grundlag af molare bindingsen-talpier:
Er det rigtigt? og hvad skal man i c)?
Svar #4
26. februar 2006 af frodo (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=178225&h=bindingsentalpi
Skriv et svar til: Nogen gider hjælpe
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
