Matematik

(Brøker)

18. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,
Jeg har fået en vild funktion for.
Jeg skal udregne

f(0)
f(100)
f(500)

og bestemme minimumsted og minimumværdi..

Problemet er jeg ikke ved hvordan jegskal skrive den lange funktion ind her, er der evt en mail adresse jeg kan sende den til? Og få hjælp via mail?

Jeg har også en opgave med en graf.

Håber der er nogle der vil hjælpe en dreng der er i nød
Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2006 af Duffy

"Problemet er jeg ikke ved hvordan jegskal skrive den lange funktion ind her, er der evt en mail adresse jeg kan sende den til? Og få hjælp via mail?"


Hvad er forskellen?



Duffy

Svar #2
18. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

#1) Hej,
Jeg syntes det er betydeligt lettere at anvende word end at skrive det ind her, menjeg prøver dog alligevel

f(x) = sqrt(200^2 + x^2)/0,5 (brøk) + sqrt((500-x)^2 + 300^2)/1,5 (brøk)

Har et globalt minimum.

a) Udregn f(0), f(100) og f(500).
b) Bestem minimumsted og minimumværdi.

På forhånd tah
Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2006 af Duffy

a) Udregn f(0), f(100) og f(500).

Sæt hhv x = 0 , x = 100 og 500 ind i din formen for f og tast det dernæst ind på din lommeregner , så kommer resultatet skal du se.

Mht b)

Tegn funktionen f på din grafregner og kig efter de 'der' steder !



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2006 af Duffy

Her kommer mine resultater:

f(0) = 400 + 200/3 * sqrt(34)

f(100) = 200*sqrt(5) + 1000/3

f(500) = 200*sqrt(29) + 200



Duffy

Svar #5
18. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

#4)For det første vil jeg lige sige tak for hjælpen, men...
En anden gang må du meget gerne VENTE med at komme med dine resultater, jeg vil nemlig godt selv regne opgaverne igennem først, og derefter kunne du jo rette dem:D Det kan jeg ogsålære noget af...

Men nu kan jeg jo som du skriver bruge den klamme hånds princip :D

Tak for hjælpen :D
Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2006 af Duffy

Jah, ikke?!

Her kommer også et resultat du kan bruge den 'KLAMME-HÅNDS-PRINCIP' på:

"...minimumsted og minimumværdi.. "


x = 57.4127

med værdien

772.6087




Duffy

Skriv et svar til: (Brøker)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.