Studievejledning

Åbent hus - Et kig ind i fremtiden

19. februar 2006 af Sam
<p>Fra artiklen:



https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=714154



"Studieportalen.dk vil gerne hjælpe debatten lidt på vej. Vi har derfor på hjemmesiden under forum for studievejledning oprettet et indlæg omkring oplevelser til Åbent Hus. Vi opfordrer hermed alle, som kommer af sted til et eller flere arrangementer til at skrive om jeres oplevelser inde på forum. På den måde kan flere få indblik i, hvad de forskellige uddannelsessteder kan tilbyde."</p>

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2006 af 150972 (Slettet)

http://www.ku.dk/sa/uddan/aabenthus/index.htm

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2006 af Porkyhead (Slettet)

På denne side findes info om u-days, hvor der d. 2. og 3. marts ar åbent hus mange steder i landet:

http://www.u-days.dk/abenhus.html

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2006 af SomeOneMore (Slettet)

erm.. jeg tror meningen med denne tråd var at man skulle skrive EFTER man havde været til noget, OM det man var til, jf: "Vi opfordrer hermed alle, som kommer af sted til et eller flere arrangementer til at skrive om jeres oplevelser inde på forum" :}

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2006 af 150972 (Slettet)

#3 Okey. Jeg reklamerede bare lige for åbent hus på torsdag. Så ved man hvor man skal gå hen for derefter at fortælle alle uddannelsessøgende(til tandlæge kbh) hvor fantastisk et engagement vi havde arrangeret.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2006 af SomeOneMore (Slettet)

hehe :]

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

Man skal da til åbent hus på IGL (Institut for græsk og latin) :P Skal jeg da i hvert fald ...:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2006 af mathjælp (Slettet)

Jeg vil bare lige høre hvor folk tager hen :)

Andre end NuclearWarhead :P


(Institut for græsk og latin?? Haha, lyder godt nok kedeligt (og nørdet) :p)

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2006 af SomeOneMore (Slettet)

ASB fredag d. 3/3

Skulle egentlig også have været et kig forbi CBS på fredag, men det er jeg desværre forhindret i. Men jeg havde alligevel kun tænkt mig at søge ind i århus... :}

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Som skrevet i #8, var jeg til åbenhus på ASB i fredags, og kom ud med lidt blandede følelser.

Jeg hører til den skråsikre gruppe (jf artiklen #0), med henblik på hvad jeg vil læse efter HHX, og er det stadig efter åbenthus-arrangementet på ASB (eller HHÅ).

Men programmet var således:
-fællesinfo for alle i aulaen ved studivejleder
-fælles prøveforelæsning ved en lærer
-prøveforelæsning i de enkelte studieretninger
- spørgerunde til studievejledere og studerende

ad1: Den fælles info synes jeg var meget positivt, men den fortalte mig dog ikke meget mere end jeg i forevejen havde fundet ud af selv rundt omkring på nettet og studievejledere.

ad2: Prøveforelæsningen gik på et eksempel om forældrekøb af ejerlejlighed, med henblik på at fremleje til det studerende "barn", og hvordan det forhold sig med skatten. Altså et eksempel på brugen er erhvervsøkonomien. Det lærte mig ren faktisk en del om forældrekøb, men ærlig talt ikke meget om faget erhvervsøkonomi. Dog vil jeg tro at det var kanon foredrag om faget for en stx studerende, der ikke har stiftet kendskab til faget før.

ad3: For mit vedkomne gik det på HA(jur.) samt HA(jur.) i skat, der var slået sammen ved arrangementet. Det var virkelig en bundskraber efter min mening. Det virkede som et "det-kan-jeg-da-lige-nå-i-farten" ubetydeligt foredrag fra lærerns side. Og alt hvad der blev nævnt, gik stort set på skatteret. Det er muligt dette er et af de største område er det erhvervsretlige pensum på uddannelsen, men det giver jo intet reelt billede af uddannelsen. På HA(jur) beskæftiger man sig jo med mange andre ting end lige EØ og skatteret. De andre retsområder blev kun nævnt som et punktopstillet diasshow!

ad4: Fint nok. nu er jeg selv utrolig dårlig til at finde på spørgsmål, da jeg ofte føler, at min vidden dækker mine behov i disse "spørgerunder". Mine spørgsmål kommer altid først efter jeg har forladt stedet ;)

Helt overordnet følte jeg altså ikke at jeg fik noget ud af arrangementet, men blot blev bekræftet i, at mine informationskilder talte sandt... Dog følte jeg ikke at det var spild af tid, for i stedet for at nøjes med begrænsede billeder på hjemmeisden, fik vi en rundvisning på hele skolen, så jeg kunne se den med mine egne øjne. Og da virkede den umiddelbar større (invendig) end hvad jeg ellers havde af forestillinger om den (positivt). Dog blev jeg også bekræftet i, at det var sten-skole, ligesom min gamle folkeskole: bar mursten som vægge, og klinker overalt som gulv. En rigtig stenkasse... ikke ligefrem design-smart, men det er da funktionelt og skolen så da alligevel fin ud :P

Jeg ser frem til tiden efter sommerferien med stor spænding. Men i første omgang håber jeg på at komme ind med det samme, og finder noget at bo i. Og selvfølgelig glæder jeg mig til huen og ferien. Den andet glæde/spænding kan jeg jo så have til gode til senere :}

(P.S. er jeg den eneste der har været til et åbenthus arrangement, eller blot den eneste der har husket denne tråd? (: )

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

Tror det er sidstnævnte årsag :) Var selv til åbent hus på KUA. Der var to runder med fælles introduktion til KUA og derefter individuelt ved fagene. Det jeg kom for var græsk og latin, og det var ok, vidste jo det meste i forvejen, men synes det var godt lige at se stedet, stifte bekendtskab med det og sådan. Men der var ikke sådan noget prøveforelæsning.

Skriv et svar til: Åbent hus - Et kig ind i fremtiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.