Matematik
kompleks n'te rod
25. februar 2006 af
bobbie (Slettet)
hey...sidder lige og læser beviset for hvordan man finder løsningen til Z^n=x+iy. Her findes at argz=(v+p*360grader)/3, for p = 0,1,2...n-1
Og så står der: "Alle højere værdier vil give argumenter, der er gentagelser af disse PÅ NÆR ET MULTIPLUM af 2 pi. Da Z = |Z|*(cos(argz)+sin(argz))"
Jeg forstår ikke det der med 2 pi, nogen der kan forklare det?
Og så står der: "Alle højere værdier vil give argumenter, der er gentagelser af disse PÅ NÆR ET MULTIPLUM af 2 pi. Da Z = |Z|*(cos(argz)+sin(argz))"
Jeg forstår ikke det der med 2 pi, nogen der kan forklare det?
Svar #1
25. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Du kender enhedscirklen? Hvor meget er en omgang på den? 2*pi, ikke sandt? Således er cos(v+2pi) = cos(v) og sin(v+2pi) = sin(v).
Svar #2
25. februar 2006 af bobbie (Slettet)
Det er netop det jeg mener... så vil de jo ogs give en gentagelse hvis man ganger med 2 pi!
Skriv et svar til: kompleks n'te rod
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
