Matematik

Hjælp til 2 ligninger!

26. februar 2006 af EsC.Avatar (Slettet)
Hej!

Jeg står og har brug for hjælp til disse 2 opgaver:

Opgave 1: 2x + 4y = 3 ^ x + y = 1

Opgave 2: 2x + 5

På forhånd tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2006 af allan_sim

#0.
Aha.

Måske skulle du skrive, hvad du har forsøgt dig med, eller hvorfor du har problemer, så man har en chance for at hjælpe dig. Det gavner jo ikke så meget blot at give løsningsmetoden....

Svar #2
26. februar 2006 af EsC.Avatar (Slettet)

#1
Jeg har problemer med disse to opgaver, fordi at jeg aldrig har været særlig skrap til denne form for opgaver. Så bare en vejledning til løsning af disse opgaver vil være til stor hjælp.

Så kan jeg prøve at arbejde lidt med dem og skrive mine resultater.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2006 af allan_sim

#2.
I opgave 1 har du to ligninger med to ubekendte:

2x + 4y = 3
x + y = 1

Isoler den ene variabel i den ene ligning og indsæt i den anden ligning og løs. Sæt så løsningen ind i den første ligning igen.

Konkret her kan du f.eks. isolere x i ligning nr. 2, dvs.

x + y = 1 <=> x = 1 - y

Indsæt nu i den første

2x + 4y = 3
2(1-y) + 4y = 3

og find y ved at gange ind i parentesen og flytte rundt. Herefter kan du finde x ved at indsætte i

x = 1 - y


I opgave 2 har du to uligheder

2x + 5
4x + 2

Løs disse hver for sig og saml resultatet til et samlet udsagn om x.


Prøv at se, om det er hjælp nok - ellers skriv igen, men skriv i detalje, hvad du har forsøgt dig med.

Svar #4
26. februar 2006 af EsC.Avatar (Slettet)

Jeg har nu prøvet at se lidt på det. Men ligninger og uligheder er og bliver fuldstændig volapyk for mig. Jeg har bøvlet med disse opgaver i en uge nu. Matematik er måske 100% logik. Men det er for mig overhovedet ikke logisk.

Men jeg ska nok skrive tilbage hvis jeg kommer videre.

Svar #5
26. februar 2006 af EsC.Avatar (Slettet)

Jeg kommer sQ ikke nogle vegne.

Er der nogle som vil give mig en vejledende løsning til disse 2 opgaver?

Altså en løsning med mellemregninger og resultat?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2006 af Molle (Slettet)

2x + 4y = 3 ^ x + y = 1

x isoleres:

2x + 4y = 3 <=> x = (3-4y)/2
x + y = 1 <=> x = 1-y

Det x bliver, må være lig hinanden:
x = (3-4y)/2 = 1-y

y isoleres:
(3-4y)/2 = 1-y
3-4y = 2-2y (jeg ganger med 2 i alle led)
-4y+2y = 2-3
-2y = -1
y = (-1)/(-2) = 1/2

y indsættes nu i den ene af de to ligninger, hvor jeg isolerede x

x = 1-y = 1-1/2 = 1/2

Regn selv den anden.

Skriv et svar til: Hjælp til 2 ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.