Matematik
Forkortelse af brøker!
28. februar 2006 af
Turtle (Slettet)
Hvordan er det nu man forkorter brøker?
Da man ikke kan skrive brøker herinde, skriver jeg det ligesom et alm. divisionsstykke med /
Eksempler:
3/7 + 2/3
og hvordan gør man hvis det er minus?
og 2/3 + 4/5 - 19/15
Da man ikke kan skrive brøker herinde, skriver jeg det ligesom et alm. divisionsstykke med /
Eksempler:
3/7 + 2/3
og hvordan gør man hvis det er minus?
og 2/3 + 4/5 - 19/15
Svar #2
28. februar 2006 af Mani4 (Slettet)
dit første eksempel har ikke så meget med forkortelse af brøk at gøre..
du finder såment blot en fælles nævner, det skal være et tal som både 7 og 3 går op i. den kan f.eks. findes ved at sige 7 * 3 = 21 så skal du gange tælleren med samme tal som du gangede nævneren med. altså:
(3*3)/21 + (2*7)/21 = 9/21 + 14/21 = (9+14)/21 = 23/21 = 1*(2/23)
minus samme princip. find fælles nævner og minus derefter tællerne med hinanden
du finder såment blot en fælles nævner, det skal være et tal som både 7 og 3 går op i. den kan f.eks. findes ved at sige 7 * 3 = 21 så skal du gange tælleren med samme tal som du gangede nævneren med. altså:
(3*3)/21 + (2*7)/21 = 9/21 + 14/21 = (9+14)/21 = 23/21 = 1*(2/23)
minus samme princip. find fælles nævner og minus derefter tællerne med hinanden
Skriv et svar til: Forkortelse af brøker!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
