Kemi
Tjek up
02. marts 2006 af
Nannok (Slettet)
Opløsning A: 100 ml 0,245 M natriumacetat ( CH3COONa)
Opløsning B: 50 ml 0,150M NaOH
Opløsning C: 100 ml 0,220 M HCl
1) Beregn pH for opløsning A
2) Bregn pH for en blandning af B og C ved 25 grader
3) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na, Cl og OH i blanding af B og C
4) Beregn pH for den sidst fremkomne blanding
Er i tvivl om b
a)
CH3COONa, svag base
pOH = 0,5*(9,24-log0,245)= 4,93
pH = 14 - 4,93 = 9,07
b)
n(H+)= 0,1L*0,22M = 0,022 mol
n(OH-)= 0,05L*0,15M = 0,0075mol
nefter(H+) = 0,022mol - 0,0075mol = 0,0145mol
nefter(OH-) = 0mol
[H+]= 0,0145mol/0,15L = 0,0967M
pH = -log0,0967 = 1,02
c)
[Na+]= (0,05L*0,150M)/0,150L = 0,05M
[Cl-] = (0,1L*0,22M)/0,150L = 0,149M
[OH] = (0,05L*0M)/0,150L = 0 M
d)
n(CH3COO-) = 0,1L*0,245M = 0,0245mol
nefter(CH3COO-) = 0,0245mol - 0,0145mol = 0,01mol
nefter(CH3COOH)= 0,0145mol
pH = 4,76+log(0,01mol/0,0145mol) = 4,6
Opløsning B: 50 ml 0,150M NaOH
Opløsning C: 100 ml 0,220 M HCl
1) Beregn pH for opløsning A
2) Bregn pH for en blandning af B og C ved 25 grader
3) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na, Cl og OH i blanding af B og C
4) Beregn pH for den sidst fremkomne blanding
Er i tvivl om b
a)
CH3COONa, svag base
pOH = 0,5*(9,24-log0,245)= 4,93
pH = 14 - 4,93 = 9,07
b)
n(H+)= 0,1L*0,22M = 0,022 mol
n(OH-)= 0,05L*0,15M = 0,0075mol
nefter(H+) = 0,022mol - 0,0075mol = 0,0145mol
nefter(OH-) = 0mol
[H+]= 0,0145mol/0,15L = 0,0967M
pH = -log0,0967 = 1,02
c)
[Na+]= (0,05L*0,150M)/0,150L = 0,05M
[Cl-] = (0,1L*0,22M)/0,150L = 0,149M
[OH] = (0,05L*0M)/0,150L = 0 M
d)
n(CH3COO-) = 0,1L*0,245M = 0,0245mol
nefter(CH3COO-) = 0,0245mol - 0,0145mol = 0,01mol
nefter(CH3COOH)= 0,0145mol
pH = 4,76+log(0,01mol/0,0145mol) = 4,6
Svar #1
02. marts 2006 af frodo (Slettet)
a,b korrekte.
c) husk: [H3O+]*[OH-]=10^(-14)M^2
d) jeg ved ikke hvad blandingen er, men hvis den er for blandingen af A,B OG C er den korrekt så vidt jeg lige kan se..
c) husk: [H3O+]*[OH-]=10^(-14)M^2
d) jeg ved ikke hvad blandingen er, men hvis den er for blandingen af A,B OG C er den korrekt så vidt jeg lige kan se..
Skriv et svar til: Tjek up
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
