Matematik

Integrere kvadratrod + spgm. om Ti-89

02. marts 2006 af Herter (Slettet)
Hej

hvordan integerer jeg dette her:

S(1,5+4sqrt(x))

"4sqrt()" er IKKE 4 gange sqrt(), men 4. kvadratrod. Hvilket fører til mit næste spørgsmål:

- Hvordan kan jeg taste 4. kvadratrod ind i Ti-89? jeg kan kun se den normale kvadratrod knap.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2006 af lany (Slettet)

Det hedder ikke "den 4. kvadratrod", men derimod den fjerde rod. Den fjerde rod af x kan også skrives x^(1/4), dvs. x opløftet til en fjerdedel. Dvs. du skal bestemme:

S(1,5+x^(1/4)) dx

... Prøv selv herfra.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Lidt hjælp:

"kvadrat" rod betyder den anden (2.) rod, og hvis du vil angive den fjerde (4.) rod, skal der ikke "kvadrat" foran.. ;-)

Held og lykke...

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2006 af allan_sim

#0.
Det hedder ikke 4. kvadratrod, men derimod fjerderoden.

Du kan integrere den ved at omskrive til x^(1/4).

På TI-89 udnytter du, at der gælder følgende regel:

n-roden(x) = x^(1/n)

Der findes med andre ord ingen generel rodknap på en TI-89.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Der var vi vist enige..

Svar #5
02. marts 2006 af Herter (Slettet)

hehe takker for svarene + rettelsen ;)

Jeg går i krig med det samme og med bedre våben nu ;)

Svar #6
02. marts 2006 af Herter (Slettet)

hmm.. nu er jeg lidt i tvivl.

Når jeg skrev 4. kvadratrod mente jer sqrt(sqrt(sqrt(sqrt(x)))) hvilket vil jo give x^(1/16) og ikke x^(1/4) som jo er det samme som 2. kvadratrod (sqrt(sqrt(x)))

Eller er jeg helt galt på den?

Iøvrigt får jeg det rigtige resultat ved at bruge x^(1/16) og/eller sqrt(sqrt(sqrt(sqrt(x))))

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Prøv at analysere ordet KVADRATROD

der er ikke noget der hedder 4. kavdratrod..

Svar #8
02. marts 2006 af Herter (Slettet)

#7

det var nu ikke det jeg mente. Jeg ved godt at det er forkert at sige sådan. Jeg forsøgte bare at forklare mig og derfor brugte jeg det forkerte udtryk for at henvise til hvad jeg mente i #0

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Det, du kalder ``4. kvadratrod af x'', er ``kvadratroden af kvadratroden af kvadratroden af kvadratroden af x''.

På din lommeregner skrives dette, som du også selv gør opmærksom på i #6, som

(((x^(1/2))^(1/2))^(1/2))^(1/2)
= x^(1/2*1/2*1/2*1/2)
= x^((1/2)^4)
= x^(1/16)

Svar #10
03. marts 2006 af Herter (Slettet)

#9

Takker :)

Skriv et svar til: Integrere kvadratrod + spgm. om Ti-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.