Matematik
Vinkelret?
05. marts 2006 af
KR. (Slettet)
Halløjsa! Har et lille problem med flg:
I et koordinatsystem i planen er linjen l givet ved ligningen -x+2y+2=0
og linjen m er givet ved parameterfremstillingen
x=-2-2s
y=10+3s , s E R.
Undersøg om l og m står vinkelret på hinanden..
Kan jeg få et hint til hvad jeg gør??
Herefter skal j bestemme en ligning for den linje n, der er parallel med m og går gennem punktet P(-1,3). Dette vil j også meget gerne have et hint til...
Go' søndag!!
I et koordinatsystem i planen er linjen l givet ved ligningen -x+2y+2=0
og linjen m er givet ved parameterfremstillingen
x=-2-2s
y=10+3s , s E R.
Undersøg om l og m står vinkelret på hinanden..
Kan jeg få et hint til hvad jeg gør??
Herefter skal j bestemme en ligning for den linje n, der er parallel med m og går gennem punktet P(-1,3). Dette vil j også meget gerne have et hint til...
Go' søndag!!
Svar #1
05. marts 2006 af 2835 (Slettet)
du kender jo hældningen på den ene ligning ved bblot at lave lidt om på ligningen.
PÅ den med prameterfremstillingen:
Du kan jo finde hældningen vha. retningsvektoren som her er (-2 3)
dvs. hver gang den går -2 hen ad x-aksen går den 3 op af y aksen.
Bestem herudfra hældningen, idet den er def. som en ud af x-aksen
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
PÅ den med prameterfremstillingen:
Du kan jo finde hældningen vha. retningsvektoren som her er (-2 3)
dvs. hver gang den går -2 hen ad x-aksen går den 3 op af y aksen.
Bestem herudfra hældningen, idet den er def. som en ud af x-aksen
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
05. marts 2006 af IBM (Slettet)
#0: Du kan også undersøge, om skalarproduktet mellem normalvektoren for l og normalvektoren for m er lig 0. Til den anden: Du kan først opskrive en paramenterfremstilling for linjen n og derefter en ligning.
Skriv et svar til: Vinkelret?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
