Fysik
'Uklar' opgave om tryk og varme
06. marts 2006 af
MichaelMH (Slettet)
Hej
Jeg sidder lige og laver nogle fysikopgaver om tryk og varme, men den her forstår jeg intet af:
I et køleskab er temperaturen 3 grader celcius. Når lågen åbnes, bliver luften i køleskabet erstattet med 25 grader celcius varm køkkenluft ved 1 atm.
Beregn trykket i køleskabet, når det har været lukket et stykke tid. Det antages, at køleskabet er lufttæt.
Vil det sige, at hele køleskabet bliver fyldt med 25 grader varm luft? Og hvor stor er volumen lige på sådan et?
Fatter intet af hvad man skal, så vil virkelig sætte pris på lidt hjælp :) På forhånd tak!
Jeg sidder lige og laver nogle fysikopgaver om tryk og varme, men den her forstår jeg intet af:
I et køleskab er temperaturen 3 grader celcius. Når lågen åbnes, bliver luften i køleskabet erstattet med 25 grader celcius varm køkkenluft ved 1 atm.
Beregn trykket i køleskabet, når det har været lukket et stykke tid. Det antages, at køleskabet er lufttæt.
Vil det sige, at hele køleskabet bliver fyldt med 25 grader varm luft? Og hvor stor er volumen lige på sådan et?
Fatter intet af hvad man skal, så vil virkelig sætte pris på lidt hjælp :) På forhånd tak!
Svar #1
06. marts 2006 af 150972 (Slettet)
Vi beregner lufttrykket i køleskabet efter et stykke tid:
P/T = konstant (fast rumfang)
P1/T1 = P2/T2 <=> P2 = P1 * T2/T1 <=>
P2=101,3KPa*((273,15+3)K/(273,15+25)K)=
Det vil sige at temp. i køleskabet bliver en "blanding" af luft med 3 grader og 25 grader varm luft. Volumet er det sammen (konstant, det er jo et køleskab og det udvider sig jo ikke lig sådanne)
P/T = konstant (fast rumfang)
P1/T1 = P2/T2 <=> P2 = P1 * T2/T1 <=>
P2=101,3KPa*((273,15+3)K/(273,15+25)K)=
Det vil sige at temp. i køleskabet bliver en "blanding" af luft med 3 grader og 25 grader varm luft. Volumet er det sammen (konstant, det er jo et køleskab og det udvider sig jo ikke lig sådanne)
Skriv et svar til: 'Uklar' opgave om tryk og varme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
